8 dingen die we verwachten van Arcade Fire op Rock Werchter

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Arcade Fire is back! In 2014 stemden jullie het concert op Pinkpop van de band nog tot het beste festivaloptreden van dat jaar. Drie jaar laten hopen we op een net zo legendarisch optreden op Rock Werchter 2017. Wat kunnen we aanstaande donderdag verwachten?

1. Een solide setlist

Arcade Fire Setlist Best Kept Secret 2017 2017, Infinite Content

Wie kijkt naar de setlist die Arcade Fire heeft gebruikt voor het optreden op Best Kept Secret, ziet een mooie afspiegeling van de carrière van de band. Alle platen krijgen aandacht, maar debuutalbum Funeral steekt er bovenuit. Ook wordt er een tipje van de sluier opgelicht voor het nieuwe album Everything Now, waarvan de release op 28 juli gepland staat.

2. Starten met ‘Wake Up’

Geen enkele setlist van Arcade Fire is hetzelfde. In 2017 lijkt de band ‘Wake Up’ weer te omarmen als ideale set opener, terwijl de track ook eerder als set closer werd gebruikt. Zo ook op Glastonbury 2014. Een ideale wissel, want zeg nou zelf: hoe beter een festivalshow te starten dan met een meeblèrend publiek? “Oooooh-ohohohoh-oooooh-ohohohoh….”

3. De nieuwste single ‘Everything Now’

Op 28 juli is het zover. Dan brengt Arcade Fire eindelijk het nieuwe album Everything Now uit. De eerste single, de titeltrack van het album, is inmiddels uitgebracht. Uiteraard maakt ‘Everything Now‘ dan ook deel uit van de setlist. Twee weken geleden was Festileaks aanwezig op Best Kept Secret en zag dat het goed was. Want het bleek hét hoogtepunt van het festival.

4. Multi-instrumentalisten

Er zijn vaak momenten tijdens een optreden van Arcade Fire waarop het even chaotisch is op het podium. De bandleden – allemaal multi-instrumentalisten – verplaatsen zich dan naar een andere plek. En ze gebruiken lang niet altijd traditionele muziekinstrumenten. Er worden ook attributen gebruikt die van oorsprong een andere functie hebben. Sirenes, maar ook een megafoon kan zomaar worden gebruikt.

5. Nieuw materiaal

https://youtu.be/5_7Ujp8W8vk

Wat later in de set worden we getrakteerd op nieuw materiaal. Hierboven zie je de gloednieuwe track ‘Creature Comfort’, die onze verslaggever Thomas heeft vastgelegd op Primavera Sound Festival. Het filmpje is natuurlijk ook terug te vinden op ons YouTube-kanaal.

6. Nog meer nieuw materiaal

Maar daar blijft het niet bij. Want de band heeft nog meer nieuws in petto. Zo staat ook het nieuwe nummer ‘Signs Of Life’ op de setlist. Deze track heeft een zekere 80’s synth vibe. Dat wordt dansen geblazen!

7. Dromen komen uit

https://youtu.be/CaCjlTPcRfA

Een tijdje geleden hebben we met jouw hulp een Droomsetlist van Arcade Fire samengesteld. Deze hebben we verstuurd naar Win en Regine en wat blijkt? Ze hebben de e-mail ontvangen 🙂 Maar liefst negen nummers uit jullie top-10 maken deel uit van de show. Met als klap op de vuurpijl natuurlijk de absolute #1: ‘Rebellion (Lies)’.

8. Al met al een spetterende show

Stroboscopen, gigantische lichtpanelen en tientallen instrumenten op het podium. Plus een band die het publiek volledig meekrijgt. Daarmee wijst alles erop dat we de magie van Pinkpop 2014 nogmaals mogen beleven. Is het al donderdag?

Festileaks’ platenwinkel

Ben je al helemaal warmgedraaid voor zaterdag? Wil je na thuiskomst meteen kunnen nagenieten en neem je geen genoegen met een virtuele platenkast? Druk dan op onderstaande knop en neem een kijkje bij echte cd’s of vinyl van Arcade Fire!

Naar de albums van Arcade Fire!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen