Naar deze 10 acts kijken jullie het meest uit op Down The Rabbit Hole 2017!

Down The Rabbit Hole 2015
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Vanavond opent Down The Rabbit Hole 2017 haar campingdeuren en kunnen festivalgangers zich dan uitleven op het terrein van De Groene Heuvels. Afgelopen week vroegen we jullie daarom via een FestiTinder alvast vooruit te kijken. Welke acts staan bij jullie al met rood omcirkeld op het blokkenschema? 

Down The Rabbit Hole beleeft dit jaar haar vierde editie en had te maken met wat tegenslagen. Niet alleen Massive Attack, maar ook Anderson .Paak en Klangstof moesten helaas afzeggen. Maar één ding is zeker: jullie laten je daardoor niet van de wijs brengen en staan massaal te trappelen om het festivalterrein te bestormen. Deze tien optredens in het bijzonder, willen jullie voor geen goud missen!

10. Typhoon (70 %)

Typhoon
Foto: Typhoon at Paaspop 2016 – Mike Breeuwer @ Flickfeeder

We beginnen de lijst met een act van Nederlandse bodem. Er heerst nog genoeg lobi voor Typhoon, want hij mag de top 10 aftrappen. “Ik ben een koning, ik ben een keizer, ik ben een motherfucking admiraal!”, zoals hij zelf zou zeggen. De goedlachse Glenn de Randamie doet dit jaar maar een handjevol festivals. Down The Rabbit Hole is er daar gelukkig één van. Met zijn titanenband zorgt hij ervoor dat je een uur lang gaat springen.

zaterdag 24 juni – Hotot – 18:30 uur 

9. My Baby (71 %)
My Baby
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Voordat My Baby naar Glastonbury vertrekt, staat de band vrijdag nog in de Hotot. En dat is niet gek, want vorig jaar bliezen ze ook al iedereen weg. Een terugkomst is daarom meer dan terecht. Na bijna vier jaar non-stop touren hebben ze er genoeg vlieguren opzitten. Kan het nog strakker dan vorig jaar horen we je denken. Jazeker! Dat gaan ze vrijdagmiddag bewijzen!

vrijdag 23 juni – Hotot – 14:45 uur 

8. Bazart (73 %)


We blijven dicht bij huis, want ook de heren van Bazart hebben de top 10 gehaald. Deden ze vorig jaar nog een prachtige zegetocht langs de festivals, doen ze dat dit jaar dunnetjes over. Eind vorige zomer verscheen het debuutalbum Echo waardoor we deze zomer álle nummers van voor tot achteren kunnen meezingen. In onze eigen taal, heerlijk!

zaterdag 24 juni – Hotot – 16:30 uur 

7. Trentemøller (75 %)

trentemoller

De Deense Anders Trentemøller is niet voor één gat te vangen. Ambient elektronica, techno, pop, indie en zelfs new-wave zijn genres die in zijn muzikale spectrum vallen. Trentemøller én zijn vijf-koppige live-band hullen zich in het donker op het podium, waardoor zijn nummers – vaak donker, soms opgewekt maar altijd groots – centraal staan tijdens zijn unieke live-shows.

 

vrijdag 23 juni – Teddy Widder – 00:00 uur 

6. Oscar and the Wolf (77 %)
Oscar and the Wolf
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Ook het Belgische Oscar and the Wolf scoort goed. Net geen top vijf, maar een mooie plek om naar uit te kijken. Ook deze band mag terugkeren naar het festival, want in 2015 stonden zij ook al op het programma in Beuningen. Deze keer zijn ze terug als headliner en wel van de laatste dag. Samen met veel glitters, een dansende Max Colombie en een betoverende show belooft het weer een feest te worden.

zondag 25 juni – Hotot – 21:45 uur 

5. Cage The Elephant (78 %)

Cage The Elephant
Cage The Elephant sleepte met het laatste studio-album Tell Me I’m Pretty (2015) een Grammy in de wacht voor beste rockalbum. De plaat werd door niemand minder dan Black Key Dan Auerbach geproduceerd. De band staat voor gevarieerde indierock gemixt met garage, punk, psych en zonnige gitaarpop. Als frontman/batterijkonijn Matt Shultz maar ergens op kan springen, want Cage The Elephant is boven alles een weergaloze liveband.

vrijdag 23 juni – Hotot – 16:45 uur 

4. Bonobo (Live) (82 %)


Triphop in de Hotot? Yes! En het wordt door niemand minder dan Bonobo verzorgt.
De Britse producer kwam in 2011 met zijn debuutalbum Animal Magic. Sindsdien weet hij als geen ander hypnotiserende triphop, jazz en elektro samen te brengen. Afgelopen jaar deed hij een clubtour aan en stond hij op o.a. Coachella. Hij kickt zijn festivalzomer af in de Groene Heuvels. Met zijn nieuwste album Migration kan het alleen maar een strak optreden worden, zoals we van hem gewend zijn.

vrijdag 23 juni – Hotot – 20:45 uur 

3. Fleet Foxes (94 %)


Terug van weggeweest, maar rechtstreeks jullie top drie in geknald. Jullie hebben Fleet Foxes gemist en zij jullie. Speciaal daarom een exclusief festivaloptreden van deze Amerikaanse indiefolk band, want hierbuiten staat ze alleen nog maar op het Spaanse Bilbao BBK. Dat wordt wegdromen en genieten.

zaterdag 24 juni – Hotot – 22:45 uur 

2. Moderat (94 %)
Moderat
Foto: Eric Pamies

Het gaat vrijdag druk worden in de Hotot! Want na Bonobo staat daar jullie #2 op het programma. Op tijd erheen gaan dus, want niemand minder dan het Berlijnse Moderat zal het podium afsluiten. En dat belooft weer een feestje te worden, want het trio is al lekker opgewarmd voor deze zomer. Eerder dit jaar nog op Coachella, nu staat de elektronische groep als headliner om zich te bewijzen. Het is niet voor niets dat ze vlak achter de nummer één geëindigd zijn.

vrijdag 23 juni – Hotot – 22:45 uur 

1. Soulwax (95 %)


Er is maar één onbetwiste winnaar van deze tinder en dat is Soulwax. In welke vorm ze ook komen, op de broeders Dewaele staat geen maat. Of het nou DEEWEE, 2mandyDJs, en in een verder verleden, The Flying/Fucking Dewaele Brothers is, het gaat erin als zoete koek. Van al die acts is Soulwax toch wel het mooiste paradepaardje. Die geweldige liveshow, met drie (!) drummers op het podium. Voel je gewoon door je hele lichaam. Heerlijk.

zaterdag 24 juni – Hotot – 20:30 uur 

De volledige uitslag

[one_half]

  1. Soulwax (95 %)
  2. Moderat (94 %)
  3. Fleet Foxes (94 %)
  4. Bonobo live (82 %)
  5. Cage The Elephant (78 %)
  6. Oscar and the Wolf (77 %)
  7. Trentemøller (75 %)
  8. Bazart (73 %)
  9. My Baby (71 %)
  10. Typhoon (70 %)
  11. Bear’s Den (66 %)
  12. 2manydjs (65 %)
  13. Spinvis (65 %)
  14. Weval (60 %)
  15. Nicolas Jaar (58 %)
  16. Warhaus (57 %)
  17. Moss (54 %)
  18. SOHN (54 %)
  19. Rag’N’Bone Man (54 %)
  20. Father John Misty (54 %)
  21. De La Soul (53 %)
  22. Roosevelt (52 %)
  23. Benjamin Clementine (51 %)
  24. Tash Sultana (51 %)
  25. Temples (50 %)
  26. Warpaint (50 %)
  27. Pond (47 %)
  28. The Avalanches (46 %)
  29. Slaves (45 %)
  30. Xavier Rudd (45 %)

  [/one_half]

  [one_half_last]

  1. Spoon (44 %)
  2. Milky Chance (44 %)
  3. Nick Mulvey (41 %)
  4. Navarone (39 %)
  5. Orchestra Baobab (37 %)
  6. Babylon Circus (37 %)
  7. The Lemon Twigs (33 %)
  8. Dollkraut dj-set (30 %)
  9. NAO (30 %)
  10. Daphni b2b Hunee (30 %)
  11. Wand (30 %)
  12. Maggi Rogers (30 %)
  13. Ho99o9 (28 %)
  14. Nathan Fake (26 %)
  15. Mr. Scruff (25 %)
  16. All We Are (24 %)
  17. Cabbage (24 %)
  18. Jo Goes Hunting (23%)
  19. Coely (23 %)
  20. Izzy Bizu (22 %)
  21. Pink Oculus (20 %)
  22. Julia Jacklin (18 %)
  23. Hamilton Leithauser (17 %)
  24. Sinkane (15 %)
  25. Sjamsoedin live (15 %)
  26. The Space Lady (14 %)
  27. Ceephax Acid Crew (14 %)
  28. Confidence Man (14 %)
  29. Holly Macve (11 %)
  30. Sam Fender (11 %)

[/one_half_last]

Festileaks’ platenwinkel

Toch nog benieuwd naar de sound van de diverse acts? Dan ben je hier aan het goede adres, want opwarmen doe je met onze Spotify playlist voor Down The Rabbit Hole 2017.

Neem je echter geen genoegen met een virtuele platenkast? Maar luister je liever naar echte cd’s of vinyl? Druk dan op onderstaande knop en neem een kijkje in onze speciale Down The Rabbit Hole platenwinkel!

Naar de Down The Rabbit Hole muziekwinkel!

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2017

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 23-25 juni 2017
Tickets Niet meer beschikbaar.