Dit zijn de beste bands ooit volgens het Festileaks Forum

muse
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Het Festileaks Forum zit vol festivalkenners. Experts die 24/7 bezig zijn met onze favoriete bezigheden: muziek en festivals. Ze waagden zich aan misschien wel het moeilijkste vraagstuk ooit: wie is de nou de beste act aller tijden? Dit is hun top 3.

Wie een top 3 wil maken, start met een longlist. Die werd vooral gedomineerd door grote namen als Dire Straits, AC/DC, Metallica en Guns N’ Roses. Er was ook ruimte voor kleinere namen. Zo werden ook Goldsmacks en Black Peaks genomineerd, net zoals ons eigen Doe Maar. Een artiest stond zelfs tweemaal op de lijst, namelijk..

Dave Grohl

Ondanks dat hij twee keer zoveel kans maakte op een medaille, ging hij met lege handen naar huis. De top 3 volgens het Festileaks Forum is namelijk:

3. Muse

Twee jaar geleden ging Muse er nog vandoor met de titel ‘beste festivalact van 2015′. De heren laten ons nooit in de steek: Er verstrijkt haast geen jaar waarin we Matthew Bellamy en zijn collega’s niet in Nederland of België op de planken zien. Veel stemmen werden dan ook gebaseerd op de fantastische shows die door forumleden werden bijgewoond. De band is een graag geziene gast op alle festivals, van Lowlands tot Rock Werchter. We kunnen dan ook niet wachten op het nieuwe album, wat in 2018 zal uitkomen.

2. Pink Floyd

We mogen ervan uit gaan dat de meeste forumleden de band nooit live hebben bewonderd. Het laatste optreden van Pink Floyd in Nederland vond namelijk plaats in het Feyenoord-stadion (toen zelfs al zonder Roger Waters) op 5 september 1994. Desondanks haalt de band wat het forum betreft een zilveren medaille binnen. Dit bewijst maar weer dat het oeuvre van de psychedelische rockband zó indrukwekkend is, dat zij decennia later nog altijd vers in het geheugen zitten.

1. Radiohead

Thom Yorke en collega’s gaan met goud naar huis. Terecht, want de band maakt muziek waar iedereen van geniet. Dit jaar bracht Radiohead een bezoek aan verschillende festivals, waaronder Rock Werchter, Best Kept Secret en Glastonbury. Gaan ze er dit jaar ook vandoor met de award voor beste festivaloptreden van 2017? Het zou zo maar kunnen..

Wil je meediscussiëren over al het festival-gerelateerde? Word lid van het forum en praat mee.