Op deze plek staan Pinkpop- en Rock Werchter-artiesten in de Top 100 Meest Winstgevende Tours Van 2017

Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Altijd al willen weten hoeveel je favoriete artiest verdient met een tour? Lees dan vooral verder! Pollstar heeft namelijk een top 100 gepubliceerd van artiesten wiens tour het meest heeft opgeleverd. Dit verdienden de artiesten die op Pinkpop en Rock Werchter stonden dus met hun tours in 2017: 

75. Radiohead ($ 12,4 miljoen)

Radiohead

Na een afwezigheid van een paar jaar, ging Radiohead vorig jaar – mét nieuw album – weer op tour. In 2017 heeft de band tot nu toe dertien shows gegeven, waaronder op Rock Werchter, Best Kept Secret en Glastonbury. Daarmee verdiende Radiohead in totaal een lekker bedrag, want de shows leverden maar liefst 12,4 miljoen dollar op.

65. The Lumineers ($ 14,5 miljoen)

lumineers
Big Hassle Publicity

Ho, hey! Op #65 in de Top 100 vinden we The Lumineers. Aan het einde van de zondagmiddag op Rock Werchter stonden zij op het hoofdpodium. Deze show op Rock Werchter is onderdeel van een tour die tot nu toe uit 36 shows bestaat. En daar verdient de band lekker mee, namelijk zo’n 14,5 miljoen dollar.

45. Kings Of Leon ($ 20,5 miljoen)

Een band die niet meer weg te denken is van de festivals, is Kings Of Leon. De headliner van de Werchter-donderdag en de Pinkpop-maandag staat op een nette 45e plek in de Top 100 Meest Winstgevende Tours. Met een tour bestaande uit 37 shows verdiende de groep 20,5 miljoen dollar.

44. The Chainsmokers ($ 20,7 miljoen)

The Chainsmokers timmeren al jaren aan de weg. En met succes, want vooral het laatste jaar zijn ze helemaal niet meer weg te denken van de festivals en hitlijsten. Tijdens de tour voor hun debuutalbum Memories… Do Not Open verkochten ze 354.548 tickets, en dat leverde een goeie 20,7 miljoen dollar op.

19. Green Day ($ 38,1 miljoen dollar)
Foto: Frank Maddocks

Wat een geweldige show gaf Green Day weg op Pinkpop! Het concert was onderdeel van de Revolution Radio-tour. Green Day speelde tijdens deze tour 61 shows in 56 verschillende steden. Dat leverde een behoorlijk bedrag op van maar liefst 38,1 miljoen dollar.

3. Justin Bieber ($ 93,2 miljoen)

Op plaats 3 in de lijst vinden we misschien wel één van de meest besproken Pinkpop-headliners ooit. We hebben het dan inderdaad over Justin Bieber. Met zijn Purpose World Tour, ter promotie van zijn gelijknamige album, streek hij op 3 juni in Landgraaf neer. Tijdens deze tour deed hij 29 shows in 26 verschillende steden, goed voor bijna 100 miljoen dollar.

Top 10 en volledige lijst

De top 10 ziet er als volgt uit:

1. Guns N’ Roses ($ 151,5 miljoen)
2. U2 ($ 118,1 miljoen)
3. Justin Bieber ($ 98,2 miljoen)
4.  Metallica ($ 88 miljoen)
5.  Depeche Mode ($ 68,2 miljoen)
6.  Red Hot Chili Peppers ($ 60,5 miljoen)
7.  Adele ($ 59 miljoen)
8. Ed Sheeran ($ 57,2 miljoen)
9.  Eric Church ($ 54,5 miljoen)
10.  Bruno Mars ($ 52,7 miljoen)

Naast de bedragen die de tour in totaal oplevert, is er in de lijst ook te zien hoeveel een kaartje gemiddeld kost én hoeveel shows de artiest gespeeld heeft. Nieuwsgierig naar de rest? Check dan de volledige lijst hier!

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen