Vriendinnen zorgen voor arrestatie ticket-oplichter Lowlands 2017

Lowlands is ondertussen hartstikke uitverkocht en dat zorgt voor een enorme run op tweedehands kaartjes. Een potentiële goudmijn voor oplichters dus. Maar gelukkig loopt het ook voor oplichters niet altijd goed af.

Zoals velen waren ook Marlie Verboom en vijf vriendinnen op zoek naar kaartjes voor Lowlands. Na een oproep op marktplaats krijgt het zestal uit Assen zes tickets aangeboden voor € 1000,-. Wat blijkt na het overhandigen van geld en tickets? De kaarten zijn nep. ”De vrouw had gips om haar been, liep met krukken. Haar pezen waren afgescheurd, daarom kon ze zelf niet naar Lowlands. Het klonk heel aannemelijk, ze kwam heel overtuigend over.”, zo vertellen de vriendinnen tegen het AD. Ze lieten het er echter niet bij zitten.

Onder een andere naam plaatsen de vriendinnen nóg een advertentie op Marktplaats, in de hoop dat dezelfde vrouw reageert. Zo gezegd, zo gedaan: deze keer kunnen ze de kaartjes overkopen voor € 1250,-. De politie is gelukkig al op de hoogte gebracht. De vriendinnen spreken opnieuw af met de oplichter. Zodra de overdracht is geweest kan de politie ingrijpen. Zowel de oplichter, als een handlanger worden opgepakt. De € 1000,- van de eerste transactie zien Marlie Verboom en haar vriendinnen helaas niet meer terug.

Lowlands 2017

Lowlands
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Het is feest voor Lowlands dit jaar: het festival viert zijn 25-jarig jubileum! Deze 25e editie wordt gehouden op 18 tot en met 20 augustus. Op het programma staan onder andere The xxMumford & Sons en Editors. Daarnaast onderging het terrein een grote make-over. Meer weten over Lowlands 2017? Check dan onze programmapagina of de website van het festival. Ook om je muzikaal voor te bereiden ben je bij Festileaks op de juiste plek: check onze Spotify-playlist hieronder!

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.