5 redenen waarom je de show van Denzel Curry niet mag missen

Denzel Curry press

Denzel Curry is de naam. Een rijzende ster in het hip-hop genre. De 22-jarige rapper bezit alle ambities om uit te groeien tot een legende in het genre. Dit jaar heeft Lowlands Denzel Curry weten te strikken. Heb jij nog twijfels of het bezoeken van zijn show het waard is? Wij geven je 5 redenen om dat zeker wel te doen.

1. Omdat hij afgelopen jaar op de voorpagina stond van toonaangevend hiphop-magazine XXL als ‘Freshman of The Year’

Iedereen die Denzel Curry kent, is het erover eens: Denzel heeft alles in zich om uit te groeien tot een hiphop-fenomeen. Hij is niet voor niets door toonaangevend hiphop-magazine ‘XXL’ uitgeroepen tot ‘Freshman of The Year 2016’. Een titel waar elke opkomende rapper enorm trots op mag zijn. Zijn talent is ook opgemerkt door Rick Ross, waarmee hij heeft samengewerkt voor de track ‘Knotty Head’ op zijn plaat Imperial.

2. Omdat Denzel een jong hiphop–fenomeen is met een goede dosis energie

Elke show van Denzel Curry staat garant voor een hoge dosis energie. Curry geeft alles wat hij heeft om het publiek uit zijn dak te laten gaan en dit lukt hem elke keer weer. De combinatie van nummers met een goede hoeveelheid power en daarbij een energieke frontman, zorgt ervoor dat straks het dak van de X-Ray eraf gaat!

3. Omdat hij geïnspireerd is door hiphop grootheid Tupac Shakur

Tupac

Er bestaat weinig tot geen twijfel of Tupac één van de – of misschien wel dé – grootste hiphop-legendes ooit is. Denzel laat zicht dan ook niet door de minste artiest inspireren. Van zowel Denzel als Tupac hebben de nummers songteksten met een diepere boodschap. Zo zingt Denzel over racisme, politiegeweld, armoede en misdaad. Al deze dingen heeft hij met eigen ogen gezien in Carol City, Florida, waar hij geboren en getogen is.

4. Omdat hij ook met live band BADBADNOTGOOD z’n mannetje staat

De shows van Curry worden nog meer leven ingeblazen door de band BADBADNOTGOOD. Deze Canadese groep, die tegenwoordig zes man sterk is, weten hiphop en jazz op een geheel eigen wijze te mixen. De sound van BADBADNOTGOOD met daarbij de vocals van Denzel Curry zorgen voor een uniek optreden die jij niet snel vergeet.

5. Omdat Lowlands 2017 z’n enige show in Nederland is

shocked

Je leest het goed: Lowlands 2017 is jouw é-ni-ge kans om Denzel Curry in levende lijve te zien. Een kans die jij zeker niet wil missen! Reserveer daarom maar vast een plekje in je blokkenschema voor zondag 20 augustus 20:30 – 21:20 in de X-Ray. Zie je daar?

Lowlands 2017

Lowlands
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Het is feest voor Lowlands dit jaar: het festival viert zijn 25-jarig jubileum! Deze 25e editie wordt gehouden op 18 tot en met 20 augustus. Op het programma staan onder andere The xxMumford & Sons en Editors. Daarnaast onderging het terrein een grote make-over. Meer weten over Lowlands 2017? Check dan onze programmapagina of de website van het festival. Check hieronder ook onze speciale Lowlands Spotify-playlist om alvast in de stemming te komen.