Bijna €30.000 aan drugsboetes op Lowlands 2017

Lowlands
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Het Openbaar Ministerie heeft afgelopen Lowlandsweekend de staatskas aangevuld met een kleine €30.000. Bezoekers met een te grote hoeveelheid drugs op zak kregen een forse boete opgelegd.

Bij sommige Lowlandsgangers kwam drugsbezit hen op een fikse prent te staan. Het OM behandelde op het festivalterrein in totaal 84 drugsgerelateerde zaken af en spekte de schatkist met maar liefst €29.750. Tevens werd er 250 uur aan taakstraffen opgelegd. De straffen waren in veel gevallen het gevolg van een te riant drugsbezit. Vergeleken met vorig jaar steeg het totaal aantal behandelde zaken flink: van 62 in 2016 naar 85 in 2017.

Desondanks zijn de gemeente Dronten en de veiligheidsdiensten te spreken over hoe het Lowlandsweekend is verlopen: zo werd er gedurende het weekend werd slechts vijf maal aangifte gedaan. Burgemeester De Jonge sprak tegenover NOS dan ook van een goede festivalsfeer: “Tijdens de Lowlandsdagen heeft de gemeente er een complete stad bij van 55.000 inwoners. Dat dit leidt tot een marginaal aantal aangiften zegt iets over de goede sfeer van het evenement”.

Dat het met de festivalsfeer wel goed zat ondervonden wij ook in ons Lowlands festivalrapport: jullie gaven de sfeer maar liefst een 8.8! Benieuwd hoe Lowlands 2017 scoorde op andere belangrijke criteria? Check dan snel het gehele festivalrapport.

Lowlands 2018

Komend jaar vindt Lowlands plaats van 17 t/m 19 augustus. Er zijn nog geen namen bekend voor de 26e editie van het festival. Afgelopen jaar waren Mumford & Sons, Editors en The xx de headliners, maar er was natuurlijk meer te beleven. Van theater tot ballet en het maken van je eigen sokpop. Op Lowlands kan en mag alles. Ben je benieuwd wie je komend jaar kan zien in de Free State of LLow? Wij houden je natuurlijk op de hoogte! Ook kan je mee denken over de line-up van 2018 op ons forum.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.