Dit is jullie Droomsetlist van Iggy Pop!

droomsetlist iggy pop header

Afgelopen weekend stond Iggy Pop nog bij onze zuiderburen op Suikerrock. Zijn volgende stop: Lowlands 2017! Afgelopen dinsdag hebben jullie met FestiTinder laten weten wat jullie favoriete nummers zijn, met als resultaat jullie Droomsetlist van Iggy Pop. Wie staat er op nummer één? 

15. ‘Louie Louie’

Geen original van Iggy Pop, maar wel op plaats vijftien in jullie droomsetlist: ‘Louie Louie’. Deze cover van de Richard Berry-hit werd door Pop in 1993 uitgebracht. Pop heeft dit nummer al een flinke tijd niet live gespeeld, maar misschien maakt hij op Lowlands wel een uitzondering?

14. ‘Nightclubbing’

‘Nightclubbing’, geschreven door Iggy Pop en David Bowie, is uitgebracht op Iggy’s eerste soloalbum The Idiot uit 1977. Deze track wordt vaak gezien als een hoogtepunt uit zijn carrière en is dan ook door veel artiesten gecoverd. Verschijnt er straks op Lowlands een stoel of kruk op het podium? Dan is het tijd voor ‘Nightclubbing’!

13. ‘Wild America’


Op plaats 13 vinden we het enige nummer van het album American Caesar dat jullie Droomsetlist heeft gehaald. Iggy verwijst zelf vaak naar dit nummer als een ‘dirty’ song vanwege de lyrics.

12. ‘Real Wild Child (Wild One)’

Deze song is oorspronkelijk opgenomen door Jonny O’Keefe met de titel ‘Wild One’. Diverse artiesten hebben dit nummer gecoverd, zo ook onze Iggy Pop voor zijn Blah Blah Blah album, dat uitkwam in 1986. Dit lied bezorgde Iggy zijn enige top-10 notering in de UK hitlijsten.

11. ‘Search and Destroy’

 ‘Search and Destroy’, jullie nummer elf in de Droomsetlist, komt van het derde album van The Stooges: Raw Power. De titel is gebaseerd op een column over de Vietnam Oorlog. In 1997 is het opgepoetst en opnieuw uitgebracht in een meer agressieve en uitgeklede versie.

10. ‘China Girl’

Opnieuw een nummer dat door Iggy Pop en David Bowie tijdens hun jaren in Berlijn is geschreven. Het nummer is later ook door Bowie uitgebracht als single, welke de Top 2000-klassieker werd die we allemaal kennen. Ook in de hitlijsten scoorde Bowie’s versie duidelijk beter dan die van Iggy Pop.

9. ‘Raw Power’


‘Raw power’ is ook een track van jullie favoriete langspeler The Stooges. Maar liefst vijf van de vijftien nummers in deze Droomsetlist komen van dat album. Waarom jullie dit nummer willen horen? Well, Raw Power got a magic touch…

8. ‘1969’

‘1969’ klinkt als een hele tijd terug en dat is eigenlijk ook wel. Het is dan ook alweer 48 jaar geleden dat dit nummer verscheen op het debuutalbum van The Stooges. Jullie zijn hem blijkbaar nog niet zat, want hij heeft een mooie plek in jullie top 10 veroverd!

7. ‘Gimme Danger’

Op nummer zeven vinden we ‘Gimme Danger’ van het album Raw Power uit 1973. De titel van dit nummer werd in 2016 overgenomen voor een documentaire over The Stooges.

6. ‘Candy’

‘Candy, de enige track van het Brick by Brick album die jullie willen horen, valt net buiten de top vijf. Dit nummer is Iggy Pop’s grootste mainstream-hit. De single raakte zelfs in de top 40 van de Verenigde Staten verzeild. Een succes dat Pop helaas nooit meer heeft kunnen evenaren.

5. ‘I Wanna Be Your Dog’

Jullie zijn gek op de oude hits, ook ‘I Wanne Be Your Dog’ is namelijk afkomstig van het debuutalbum The Stooges. Gelukkig is Iggy Pop dit nummer nog steeds niet zat, sterker nog: hij opent vrijwel altijd zijn set ermee. Ook de kenners zijn gek op deze track, Rolling Stone Magazine plaatste het in 2004 namelijk in de lijst met de 500 beste nummers aller tijden.

4. ‘No Fun’

Vroeger was alles beter? Misschien wel! Ook jullie #4 ‘No Fun’ komt van het album The Stooges uit 1969. In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, doet het jullie (en ons) erg veel plezier als Iggy dit nummer live speelt. Hij staat dan ook niet voor niets in de top vijf. Ook de kans dat we deze track gaan horen op Lowlands is groot, wel fun!

3. ‘Gardenia’

In 2016 kwam Iggy Pop met zijn zeventiende studiealbum Post Pop Depression. ‘Gardenia’ is de tweede track van dit album. De lyrics van dit nummer zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de stripper Gardenia. Deze plaat gaf Iggy Pop overigens zijn hoogste notering in de US Album Chart.

2. ‘Lust For Life’

Dit nummer gaat over Iggy’s levensstijl als heroïneverslaafde. Niemand minder dan David Bowie was de co-schrijver van dit nummer. Hij componeerde de muziek op een ukelele. Omdat ‘Lust For Life’ voor de soundtrack van de film Trainspotting wordt gebruikt, wordt het nummer opnieuw uitgebracht als single in 1996. In tegenstelling tot de eerste release haalde het nummer nu wel de hitlijsten in de UK en kwam het op plaats 26.

1. ‘The Passenger’

Jullie hebben gesproken en dat betekent dat ‘The Passenger’ er met de eerste prijs vandoor gaat! Wederom een nummer dat afkomstig is van het eerste soloalbum en geschreven tijdens een ritje op de Berlijnse S-Bahn. Of hij ons op Lowlands gaat verblijden met een live versie van dit nummer? Wij denken van wel! Zien we jullie daar?

Droomsetlist op Spotify

Kun jij ook niet wachten tot het optreden van Iggy Pop op Lowlands? Beluister dan de gehele Droomsetlist in de Spotify-afspeellijst hieronder!

Paaspop Logo

Paaspop 2024

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 29-31 maart 2024
Tickets Kopen