Kraftwerk bevestigt eerste festivalshow van 2020 op All Points East

Kraftwerk
Photo: Peter Boettcher

All Points East maakt een tweede dosis namen bekend voor 2020, waaronder de eerste Europese festivalshow voor Kraftwerk. Ook Iggy Pop en Johnny Marr zijn toegevoegd aan het programma.

Dit is het eerste Europese festivaloptreden dat Kraftwerk voor 2020 op de agenda heeft. De groep sluit op vrijdag 29 mei de dag af met haar 3D-show. Het wordt het enige optreden dat Kraftwerk volgend jaar op Engelse bodem geeft. Best Kept Secret is qua Nederlandse festivals het dichtst in de buurt van All Points East, al trad het Duitse kwartet hier afgelopen zomer nog op als de zaterdagafsluiter. Met deze aankondiging is het wel duidelijk dat er waarschijnlijk meer festivaloptredens van de groep gaan volgen.

De tweede lading namen voor All Points East 2020 bestaat uit:

 • Kraftwerk 3D
 • Iggy Pop
 • Johnny Marr
 • The Orb
 • Chromatics
 • Anna Calvi
 • Kim Gordon
 • Grandmaster Flash
 • Jehnny Beth
 • John Maus

Deze artiesten zijn toegevoegd aan het programma waar eerder al Tame Impala, Caribou en Glass Animals op waren bevestigd. All Points East vindt twee weken voor Best Kept Secret en vier weken voor Down The Rabbit Hole plaats. Er is dus een kans dat we een paar van deze namen terugzien in Nederland.

Kraftwerk 3D

Kraftwerk
Photo: Peter Boettcher

De Duitse elektroformatie Kraftwerk is al sinds 1970 actief en heeft grote invloed gehad op de ontwikkeling van elektronische muziek. Met songs als ‘The Model’ en ‘Autobahn’ kun je amper stil blijven staan. In 2019 was de band met hun 3D-show op onder andere  Blue Dot Festival, Rock In Roma en Best Kept Secret te zien. Deze tour wordt nu ook in 2020 doorgetrokken de bevestiging voor All Points East.

All Points East 2020

Photo: Jordan Curtis Hughes (All Points East 2018)

All Points East is een tiendaags festival dat plaatsvindt in het Victoria Park te Londen. De eerste editie was in 2018, wat betekent dat het komende zomer voor de derde keer van start gaat. Dit houdt niet in dat je er geen grote namen kunt verwachten. Zo konden we onder meer al Mumford & SonsBon IverThe Chemical Brothers en The National op het Britse festival. Dit jaar is het de beurt aan onder meer Tame Impala, Whitney en Caribou.

 • Locatie: Londen, Verenigd Koninkrijk
 • Datum: 22-31 mei 2020
 • Tickets: dagkaarten €65,- (excl. servicekosten); weekendkaarten komen binnenkort beschikbaar
 • Meer informatie vind je terug op de website van het festival
All Points East Logo

All Points East 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
London, Verenigd Koninkrijk
Datum 18-27 augustus 2023
Line-up
Bonobo
The Strokes
Tickets Kopen