Rage Against The Machine kondigt Europese festivals aan

Rage Against the Machine

De reünietour van Rage Against The Machine breidt uit! De mannen kondigen aan komend jaar ook de oversteek naar Europa te maken.

Al een aantal dagen gunst het van de geruchten rondom de legendarische rockband. Verschillende hints op social media zouden namelijk duiden op een uitbreiding van hun, tot op dat moment enkel nog Amerikaanse, reünietour. Deze geruchten zijn nu bevestigd!

De tour, die al langs Coachella en Firefly gaat was tot nu toe nog beperkt tot data in maart en april. Deze wordt nu dus uitgebreid tot aan Europa. De band heeft onder meer optredens aangekondigd voor Rock En Seine, Lollapalooza Berlin en Reading & Leeds. Tot nu toe is er geen Nederlandse of Belgische datum bekend. Wel is er een gat van twee weken tussen het laatste concert in New York en het eerste Europese festival, waardoor Lowlands en Pukkelpop zomaar eens tot de mogelijkheden kunnen behoren. Check het complete tourschema van Zack de la Rocha en co. hieronder.

  • 10 augustus — New York, NY @ Madison Square Garden
  • 11 augustus — New York, NY @ Madison Square Garden
  • 28 augustus — Leeds, Verenigd Koninkrijk @ Leeds Festival
  • 30 augustus — Reading, Verenigd Koninkrijk @ Reading Festival
  • 1 september — Parijs, Frankrijk @ Rock En Seine Festival
  • 4 september — Stradbally Laois, Ierland @ Electric Picnic Festival
  • 6 september — Berlijn, Duitsland @ Lollapalooza Berlin Festival
  • 8 september — Praag, Tsjechië @ O2 Arena
  • 10 september — Krakau, Polen @ Tauron Arena

Rage Against The Machine

De Amerikaanse band rond zanger Zach de la Rocha combineert hardrock met rap en daarmee is de groep bepalend geweest voor zo’n beetje alle volgende groepen in dit genre. Sinds het eerste album Rage Against The Machine is het hard gegaan met de groep. Het meest memorabele moment van de band in Nederland is ongetwijfeld de show op Pinkpop 1994. Het hevige springen van de fans zorgde voor een serieuze aardbeving.

Het is 2000 als De la Rocha besluit uit de band te stappen. De rest van de groep is niet stil blijven zitten en vormt met Chris Cornell van Soundgarden de band Audioslave. In 2008 komt Rage Against The Machine, na het uit elkaar vallen van Audioslave, nog kort bij elkaar voor een serie reünieconcerten. In 2011 is het echter weer uit met de pret. Morello, Commerford en Wilk zijn elkaar echter nog niet zat en in 2016 ziet Prophets of Rage het levenslicht. Deze supergroep wordt gevormd door het drietal en een deel van Public Enemy en Cypress Hill. Vorig jaar was Prophets of Rage onder meer te zien op Pukkelpop. Afgelopen november werd bekend dat de Prophets ermee stoppen en dat de heren van RATM weer bij elkaar komen.

Rock en Seine Logo

Rock en Seine 2017

Locatie
Frankrijk
Parijs, Frankrijk
Datum 25-27 augustus 2017
Line-up
Rone
Cypress Hill
The xx
Rone, Cypress Hill, The xx +27 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.