Jay-Z brengt eerbetoon aan Chester Bennington tijdens V Festival 2017

Jay-Z

Rapper Jay-Z bracht tijdens zijn headlineshow op V Festival 2017 gisteravond een eerbetoon aan Chester Bennington. Hij droeg het nummer Numb / Encore op aan de onlangs overleden Linkin Park-frontman.

Tegen het einde van de set besteedde Jay-Z aandacht aan de zanger, die in juli van dit jaar zelfmoord pleegde. In 2004 brachten Jay-Z en Linkin Park samen een EP uit, getiteld Collision Course. Op dit mini-album staan mashups van nummers van beide artiesten. Jay-Z sloot zijn set af met de track Numb / Encore, die ook op dit album verscheen en een grote hit werd.  Op Twitter zijn beelden van de ode te zien.

Jay-Z is niet vies van het brengen van tributes. In 2009 deed de rapper van Beastie Boys eer aan met een cover van hun nummer ‘No Sleep Till Brooklyn’ op All Points West. Beastie Boys hadden hun optreden eerder moeten cancellen, nadat er kanker geconstateerd werd bij Adam Yauch. Jay-Z trad dus op in hun plaats.

V Festival 2017

v festival 2014

V Festival vindt twee dagen plaats op twee verschillende locaties, Hylands Park in Chelmsford en Weston Park in South Staffordshire, beiden in Groot-Brittannië. Op zaterdag stond de ene helft van het affiche in Chelmsford en de andere helft in South Staffordshire, vandaag wisselen de artiesten van plek. Jay-Z trad gisteravond op in Weston Park en zal vanavond dus nogmaals optreden in Hylands Park. Verder staan onder meer P!nk, Ellie Goulding, Stormzy, Jason Derulo en Craig David op het affiche.