Trein van Sziget naar Nederland staat 18 uur vast door noodweer

Foto: Kamiel Scholten

De trein die festivalgangers van Sziget naar Nederland brengt heeft vandaag zo’n 18 uur vastgestaan vanwege noodweer. De treinreis, die oorspronkelijk zo’n 21 uur had moeten duren, duurt waarschijnlijk 43 uur. 

De organisatie achter de normaal relaxte treinreis staat machteloos. Woordvoerder Ruud Bongaerts laat aan de NOS weten dat de trein niet verder kon vanwege een gesprongen bovenleiding. “Voor en achter de trein staan andere treinen, dus we kunnen geen kant op”, zei hij op het moment dat de trein nog stilstond. “Ook hebben we geprobeerd om bussen naar de trein te krijgen, maar de situatie is door het noodweer zo slecht in Oostenrijk dat de bussen daar niet kunnen komen.”

Gemoedelijke sfeer aan boord

Festileakers Boy Janissen en Kylian van Vaalen bevinden zich ook in de trein. Ze laten weten dat de sfeer aan boord ondanks de situatie gemoedelijk is. “De supermarkt was goed bereikbaar vanaf het station waar de trein gestrand was. Er ligt hier meer drank en voedsel in de coupé dan in mijn koelkast thuis.”, zo laat Boy weten. Zelf doden ze de tijd met drank en kaartspelletjes.

Inmiddels is de trein weer aan het rijden. De verwachte aankomsttijd in Nederland is 7:00 ‘s ochtends.

Sziget 2017

Foto: Sandor Csudai/Sziget 2016
Vorige week vond Sziget 2017 plaats. Van 9 tot 16 augustus stond het eiland midden in de Donau volledig in het teken van muziek, theater en het populaire circus. In 2018 vindt het festival plaats van 8 tot 15 augustus. Zet het in je agenda!
Sziget Logo

Sziget 2022

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 10-15 augustus 2022
Line-up
Ben Klock
RÜFÜS DU SOL
Sam Fender
Tickets Kopen