We vroegen een meteoroloog naar de weersverwachting van Lowlands 2017

Lowlands
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De weersverwachting van Lowlands begon langzaam de eigenschappen van een natuurramp aan te nemen. Veel wind, alleen maar regen en de zon als heilige graal, aanbeden door iedereen maar vooral onvindbaar. We spraken met meteoroloog Jordi Huirne van Weeronline.nl over de weersvoorspelling. Ja, er is regen, maar er gloort ook hoop: namelijk de zon. We nemen de dagen met je door.

Donderdag 17 augustus

?️  Veel bewolking met regen, met een matige tot krachtige wind.
?️  20 graden
?  Kledingadvies: Lange kleding en een jas aantrekken. ’s Nachts ontstaat een nieuw regengebied. Nachtuilen worden nat.
?️  Campingadvies: Niet arriveren voor twee uur. In de namiddag trekt de regen weg uit Flevoland.

“De donderdag ziet er niet fraai uit, de dag start met veel bewolking en regen. In de tweede helft van de middag klaart het op. Er staat een matige tot krachtige wind. In de avond zou de zon door kunnen breken, en neemt de wind af. Door de wind zal het frisser aanvoelen dan 20 graden.”

Vrijdag 18 augustus

?️  In de ochtend regen, daarna wisselvallig met af en toe zon, veel wind.
?️  20 graden
?  Kledingadvies: Lange kleding en een zomerjack aantrekken, een poncho meenemen.
?️  Campingadvies: Niet arriveren voor twee uur. Bij voorkeur begin van de avond, rond zeven uur.

“Op vrijdagochtend gaat het regenen, dat trekt in de middag weg. De middag wordt gekenmerkt door af en toe buien, maar ook de zon. Neem daarom een poncho mee. Het is de winderigste dag van het weekend, daardoor zal het wat frisser aanvoelen. Naast buien is er écht ook ruimte voor de zon. Vrijdagavond trekken de meeste buien uit het land, dan lijkt het even helemaal droog te worden, ook ’s nachts.”

Zaterdag 19 augustus

?️  In de ochtend zon, daarna wisselvallig met af en toe zon, veel wind.
?️  18 graden
?  Kledingadvies: Korte mouwen tijdens periode met zon, daarna een vest of jas.

“De zaterdag start met zon. Al snel ontstaan daarna stapelwolken, waardoor hetzelfde beeld ontstaat als op vrijdag: af en toe buien, maar ook zon. Het is iets minder winderig dan de dag ervoor, waardoor korte mouwen tijdens periode van zon zouden kunnen. De nacht verloopt droog en helder, waarbij het afkoelt tot 12 graden. Met een beetje geluk vallen de buien mee, dan zou het weercijfer zomaar een 7 kunnen worden.”

Zondag 20 augustus

☀️  Zondag blijft het droog met regelmatig zon, ook veel minder wind, waardoor het warmer aanvoelt.
?️  20 graden
?  Kledingadvies: In de middag korte mouwen en een korte broek, in de avond een lange broek met een vest.

“Zondag is de beste dag. Het blijft waarschijnlijk de hele dag droog. Er ontstaan stapelwolken, maar waarschijnlijk zonder neerslag. Er staat een stuk minder wind dan de vorige twee dagen, waardoor het een stuk warmer aanvoelt. Het wordt in de zon echt lekker. In de nacht blijft het ook droog, en koelt het af naar 13 graden.”

Lowlands 2017

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

 

Het is feest voor Lowlands dit jaar: het festival viert zijn 25-jarige jubileum! Deze 25e editie wordt gehouden op 18 tot en met 20 augustus. Op het programma staan onder andere The xxMumford & Sons en Editors. Daarnaast krijgt het terrein een grote make-over. Als je er op het laatste moment nog bij wil zijn, dan is er slecht nieuws te melden: het festival is helemaal uitverkocht! Meer weten over de editie van 2017? Check dan onze programmapagina of de website.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.