Advertisement

Festivalconcert: Prophets of Rage op Rock am Ring 2017

Het is weer tijd voor de ultieme afrekening. Zoals ieder jaar sluiten we het festivalseizoen af met de Festivalacts Top 100: de lijst met de beste festivaloptredens van afgelopen zomer. De stembussen zijn geopend en vandaag kijken we terug naar Prophets of Rage op Rock am Ring 2017!

De supergroep Prophets of Rage zag in 2016 het levenslicht. De band werd opgericht om iedereen met de neus op de keiharde feiten te drukken. ‘Het gaat niet goed met de wereld’, was de boodschap. Gelukkig werd de groep veel meer dan een politiek statement. Aan de hand van harde teksten en veel gitaargeweld is de groep uitgegroeid tot één van de meest energieke acts van het afgelopen seizoen. Zo zagen we ze onder andere op Rock Am Ring, waar ze het festival on fire zetten met een killer van een setlist. Van Rage Against The Machine naar Public Enemy tot aan Cypress Hill; Prophets of Rage wist op elk podium een unieke energie uit te stralen. Haal die furie opnieuw in huis en bekijk het optreden op Rock Am Ring 2017 terug! Ook zo genoten? Vergeet dan niet op ze te stemmen voor de Festivalacts Top 100!

Prophets Of Rage

Supergroep Prophets Of Rage heeft een bezetting om je vingers bij af te likken. De band bestaat uit drie leden van het legendarische Rage Against The Machine (Tom Morello op gitaar, bassist Tim Commerford en Brad Wilk op de drums), twee leden van hiphoppers Public Enemy (rapper Chuck D en zijn compagnon DJ Lord) en rapper B-real van old skool hiphopgroep Cypress Hill. De band startte in 2016 met de Make America Rage Again Tour. Een naam die vooral bedoeld was als grote fuck you naar Donald Trump, die destijds volop in de strijd was voor de Amerikaanse verkiezingen.

Dat is gelijk ook de grote boodschap van de optredens van Prophets Of Rage: ‘Fight the power’, ‘unfuck the world’ en ‘fuck Trump’. De band is inmiddels een groot succes en mocht haar boodschap verspreiden op onder meer Rock Werchter en Pinkpop.

Festivalacts Top 100

De komende weken blikken we terug op de geweldige tijd die we afgelopen zomer hebben gehad en laten we enkele prominente spelers aan het woord om hun favoriete act van 2017 te pushen. Maar uiteindelijk bepaal jij wie de opvolger wordt van Arcade Fire (2014), Muse (2015) en De Staat (2016). Dus: stemmen maar!

[mks_button size=”large” title=”Stem op Prophets of Rage!” style=”squared” url=”http://stem.festileaks.com/?front=368″ target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

 

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra