Advertisement

Het eerste festival voor Gorillaz en Royal Blood in 2018 is bekend

Ook volgend jaar vinden we Gorillaz op festivals. Damon Albarn en co. zijn aangekondigd voor Estéreo Picnic in Colombia. Andere grote acts op het affiche zijn The Killers, The National, Royal Blood en LCD Soundsystem.

Dit jaar deed Gorillaz al een aantal festival aan ter promotie van het nieuwste album; Humanz. Zo stond de virtuele band op onder andere Outside Lands en Austin City Limits. Met de aankondiging van Gorrilaz mogen fans hopen dat er komend jaar een uitgebreidere tour in het vat zit. Europese festivals werden dit jaar namelijk nog niet vereerd met een bezoek van de band.

Veel acts op het affiche van Estéreo Picnic lijken een uitgebreide festivaltour tegemoet te gaan. Zo staan naast Gorillaz ook onder meer The Killers, Royal Blood, The National en LCD Soundsystem ook op het affiche van de Lollapalooza’s in Zuid-Amerika. Ook voor deze acts lijkt een uitgebreide festivalzomer in het verschiet te liggen. Dat deze acts graag geziene gasten zijn blijkt wel uit de Festival Acts Top 100. Royal Blood veroverde hier maar liefst de zesde positie. Hieronder vind je het gehele affiche van het Colombiaanse festival.

Gorillaz

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, maar Gorillaz heeft afgelopen jaar eindelijk hun nieuwe album uitgebracht, genaamd Humanz. Op het album zijn onder andere Noel Gallagher, De La Soul en Benjamin Clementine als gastartiest te horen. Daarnaast is Gorillaz, Gorillaz niet als er 2D, Noodle, Russel en Murdoc (of terwijl Damon Albarn en Jamie Hewlett) niet iets extra’s doen. Zo was er in Amsterdam op 6 mei een Gorillaz ‘spirit house’ te vinden met allerlei grappige verwijzingen naar albums, nummers en videoclips.

Estéreo Picnic 2018

Estéreo Picnic is een Colombiaans festival dat in Bogota, de hoofdstad van het land, plaatsvindt. Het festival begon in 2010 met slechts één festivaldag. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot drie dagen festivalplezier. Op eerdere edities waren acts als The Killers, Red Hot Chili Peppers, Jack White en Mumford & Sons te zien. Dit jaar komen The Killers terug voor een optreden. Andere acts op het affiche van 2018 zijn Gorillaz, Lana Del Rey en LCD Soundsystem. Meer informatie vind je op de (Spaanstalige) website van Estéreo Picnic.