Rock Werchter-terrein wordt geoptimaliseerd

rock werchter

Op het Werchter-terrein wordt momenteel een nieuw landschapspark gerealiseerd met veel groen en een betere afwatering. 

Werchter Park gaat op de schop. Op het terrein waar onder andere de festivals Rock Werchter, TW Classic en Werchter Boutique plaatsvinden wordt namelijk hard gewerkt aan een nieuw landschapspark, waarbij ontspanning en ontmoeting de kernpunten zijn. 510 nieuwe bomen moeten het terrein aantrekkelijker maken en bovendien meer schaduw bieden tijdens het festivalseizoen. Zo wordt onder andere de ingangszone voorzien van een talloze bomen.

Daarnaast worden er verharde wandel- en fietspaden aangelegd en moeten rioleringen zorgen voor een betere afwatering van het terrein. Zijn waterballetpraktijken zoals in 2016 verleden tijd? De diverse aanpassingen moeten in ieder geval het festivalterrein ten goede komen.

Maar het zijn niet alleen de festivalbezoekers die gaan profiteren van het vernieuwde Werchter-terrein. Met het nieuw te bouwen landschapspark streeft Werchter Park erna om ook buiten het festivalseizoen als ontmoetingsplek te dienen. Het park moet daarom het gehele jaar toegankelijk worden voor bezoekers.

Rock Werchter 2018

In 2018 vindt alweer de 44e editie van Rock Werchter plaats. Het Belgische festival wordt dan gehouden van 5 tot en met 8 juli. Dit jaar stonden artiesten zoals Arcade Fire, Radiohead, Kings of Leon, Foo Fighters en Linkin Park op het affiche. De eerste namen en ticketprijzen zullen later dit jaar bekendgemaakt worden.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen