Festivalconcert: Gorillaz op Rock Werchter 2018

Gorillaz - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Als er een voordeel is aan de festivalzomer van 2020, is het wel dat de voorpret voor 2021 al is begonnen! Zo kondigde Rock Werchter onlangs de eerste 21 namen aan voor komende editie, waaronder Gorillaz. De hype-train kan wat ons betreft niet vroeg genoeg vertrekken. Eerste station: het festivalconcert van de band op Rock Werchter 2018.

Het leek wel een eindeloze festivalzomer voor Gorillaz in 2018. Onder leiding van frontman Damon Albarn trok de band o.a. langs Sziget, Lowlands, Lollapalooza en Bilbao BBK. En jawel, ook de heilige grond van Rock Werchter mocht het toneel zijn voor Gorillaz. Met nieuwe tracks van hun album The Now Now en een aantal klassiekers speelden de ze weide he-le-maal plat. Dat gaan ze in 2021 naar alle verwachting herhalen. Om de smaak alvast te pakken te krijgen, kijken wij met veel plezier nog eens terug op die set uit 2018. Kijk je mee?

Gorillaz live op Rock Werchter 2018

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

In 2021 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere Pearl Jam, Twenty One Pilots en Gorillaz sierden toen de poster. Op Rock Werchter 2022 staat een deel van de line-up van 2021, zoals Pearl Jam en Twenty One Pilots. Daarnaast vinden we enkele nieuwe namen op het affiche, waaronder Metallica en Red Hot Chili Peppers.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 30 juni-3 juli 2022
  • Tickets: €243 euro voor een weekend, €110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je op de festivalpagina
Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen