5x waarom iedereen Gorillaz wil zien in 2018

De band Gorillaz rondom Damon Albarn is terug. Na de release van het laatste album Humanz mogen we ons weer opmaken voor de nieuwe tour, waarbij menig festival niet mag ontbreken. Open’er, Rock am Ring… What’s next? We hebben 5 redenen waarom we Gorillaz in 2018 weer op de Europese festivals willen zien.

1. Terug van weggeweest…

Gorillaz 2018

Na een zes jaar lange stilte zijn de Gorillaz weer terug en helemaal hot. Met het album Humanz, dat eerder dit jaar uitkwam, is de band een aantal hits rijker. ‘Saturnz Barz’, ‘Let Me Out’, ‘We Got The Power’ en ga zo maar door. Elk goed voor een nieuwe live-ervaring waar we veel van kunnen verwachten. Niet alleen door de kwaliteit van de nummers, maar ook door het groot aantal artiesten dat heeft bijgedragen aan de songs. Dat we Albarn en zijn orkest op het podium gaan zien, is zeker, maar wie hem vergezelt?  Dat is nog even spannend.

2. … met nog een verrassing op komst

Gorillaz 2018

Dat de tour van nieuwe nummers is voorzien, staat zo vast als een huis. Hier hoeft het echter niet bij te blijven. We kunnen namelijk nog een verrassingsalbum verwachten. “I really like the idea of making new music and playing it live almost simultaneously. It will be a more complete record than ‘The Fall’, but will hopefully have that same spontaneity.”, wist de frontman aan Q Magazine te vertellen. Het zou niet de eerste keer zijn dat de band een stunt als deze uithaalt. Na de release van ‘Plastic Beach’ in 2010 volgde enkele maanden later het verrassingsalbum ‘The Fall’. Meer nieuw, meer beter!

3. De gouwe ouwe

Gorillaz 2018

Natuurlijk mogen ook de oude klassiekers niet ontbreken. Stel je voor: een goed gevulde festivalweide, waar iedereen als eensgezinde familie de nummers ‘Clint Eastwood’ en ‘On Melancholy Hill’ meezingt. Om nog maar te zwijgen over de rapkunsten die je spit bij monsterhit ‘Feel Good Inc.’ Kippenvel? Tranen? Steady, watch me navigate, hahahahaha!

4. Jullie willen ze verdomd graag zien

Gorillaz 2018

Dat er wordt uitgekeken naar een festivaloptreden van de Gorillaz, is niet te ontkennen. Wanneer we jullie vroegen welke headliners jullie het liefst zouden zien in 2018, stemden jullie de animatieband massaal de top 10 in. En groot gelijk. Helaas is de festivalzomer nog een eind weg, maar dat mag de pret niet drukken. Later deze maand is de band al te aanschouwen in een uitverkocht Ziggo Dome en Vorst Nationaal. Geen tickets? Overbrug dan de wintermaanden met de beelden van het festivalconcert op Live at Outside Lands 2017.

5. Briljante visuals

Gorillaz 2018

Tijdens een show op deze schaal zijn de visuals vaak net zo belangrijk. Voor de Gorillaz is dit kinderspel. Zo zijn jullie favoriete fictieve bandleden 2D, Noodle, Murdoc en Russel compleet opgelapt en helemaal klaar voor het komend festivalseizoen. Vanaf een immens scherm op het podium wordt op een trippy, nog schitterende manier de show van extra magie voldaan. Tijdens het optreden komen beelden voorbij uit de bekende werelden waarin de videoclips zich afspelen. Hierdoor wordt je al begeleidend door de bandleden geleid naar de ultieme climax van muziek en beeld.

Waarom we Gorillaz in 2018 dicht bij huis kunnen verwachten

Met al drie Europese festivals op de planning lijkt een grote festivaltournee aanstaande. Dat we de Gorillaz mogen verwelkomen op een festival in de buurt is dan ook zeer aannemelijk. Een nieuw album is natuurlijk altijd een reden voor een nieuwe tour. Zo zal de band, na enkele optredens in Zuid-Amerika, begin juni weer in Europa te zien zijn. Zo ook begin juli, op Open’er Festival in Polen. Laat dit nou precies het weekend zijn waarin Rock Werchter plaatsvindt. Dat Werchter een weekje later plaatsvindt is al even bekend. Maar zou een mogelijk optreden van Damon en co. hiermee te maken kunnen hebben? Who knows….

Gorillaz

De band rond frontman Damon Albarn begon in 1998. Met nummers als ‘Feel Good Inc.’ en ‘Clint Eastwood’ wist de band zich snel op de kaart te zetten. Na vier studioalbums en talloze samenwerkingen met diverse artiesten hoorden we een tijdje niets van de cartoonformatie. Na een tussenpauze van zes jaar was daar dan begin dit jaar de release van het vijfde Gorillaz-album Humanz. Meteen volgden plannen voor een tour en nog meer nieuws: een verrassingsalbum!