Gorillaz in Werchter-weekend naar Open’er 2018

Open’er maakt zojuist de komst van Gorillaz bekend voor de editie van 2018. Daarmee is Gorillaz een goede kanshebber voor Rock Werchter 2018, dat in hetzelfde weekend plaatsvindt.

Vorige week liet de organisatie van het festival al weten dat het deze week met nieuws zou komen. Open’er en Rock Werchter delen vaak namen. Zo waren afgelopen jaar Foo Fighters, Radiohead en Prophets of Rage op beide festivals te bewonderen.

De organisatie van het Poolse festival maakte Gorillaz via de Social Media-kanalen bekend. Op vrijdag 6 juli zal de Britse band te zien zijn op Open’er 2018.

Festivalland lijkt wakker te worden. Pinkpop maakte gisteren de eerste headliner bekend: niemand minder dan Foo Fighters. Bovendien wordt er vollop geteased door ondermeer Dauwpop, Rock in Rio, Download, Lollapalooza Parijs. Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat Rock Werchter binnenkort onze vrijdagmiddag goedmaakt met een eerste naam.

Gorillaz

Gorillaz

De band rond frontman Damon Albarn begon in 1998. Met nummers als Feel Good Inc. en Clint Eastwood wist de band zich snel op de kaart te zetten. Na vier studioalbums en talloze samenwerkingen met diverse artiesten hoorden we een tijdje niets. Na een tussenpauze van zes jaar was daar de album release van het vijfde Gorillaz album ‘Humanz’. Meteen volgden plannen voor een tour en nog meer nieuws: een verrassingsalbum!

Open’er 2018

De 17e editie van Open’er Festival vindt plaats van 4 tot en met 7 juli in het Poolse Gdynia. Doordat Open’er in hetzelfde weekend als Rock Werchter van start gaat is het erg waarschijnlijk dat de festivals namen delen. Vorig jaar gaven onder andere The Weeknd, The xx, Radiohead, Foo Fighters en Lorde acte de présence op het grootste festival van Polen. Early-birds zijn inmiddels verkrijgbaar. Voor een combiticket betaal je omgerekend €137,-. Voor meer informatie bezoek je de website van het festival.

Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuwtjes uit de festivalwereld? Discussieer mee op ons forum en blijf op de hoogte van de laatste geruchten.

Open'er Logo

Open'er 2018

Locatie
Polen
Gdynia-Kosakowo, Polen
Datum 4-7 juli 2018
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.