Slecht nieuws voor alle punkrockers! Groezrock 2018 zal om bestuurlijke redenen niet plaatsvinden.

Wel laat de organisatie van het Belgische festival weten dat er in 2019 gewoon weer een festivaleditie komt. Tevens wordt er in 2018 een najaarseditie georganiseerd.

De organisatie benadrukt dat Groezrock 2017 een succesvolle editie was. Dat het festival in 2018 niet doorgaat heeft hier dan ook niets mee te maken. In een bericht op de website van het Belgische festival legt de organisatie uit dat het festival volledig draait op vrijwilligers. Voor een aantal belangrijke vrijwilligers van het eerste uur is het te lastig gebleken om Groezrock te blijven combineren met hun baan en gezinsleven, waardoor zij genoodzaakt zijn om te stoppen als organisatielid.

Daarnaast hebben een aantal belangrijke vrijwilligers de feeling met de punk- en hardcore scene verloren. In de afgelopen periode is naar een oplossing gezocht maar die is helaas nog niet gevonden. “We hebben meer tijd nodig om een festival op poten te zetten dat voldoet aan onze – en jullie – gebruikelijke normen”, aldus de organisatie.

Toekomst Groezrock

Gelukkig betekent dit droevige bericht zeker niet het einde van Groezrock. In 2019 volgt er weer een festivaleditie zoals we die gewend zijn, gewoon in het laatste weekend van april. Daarnaast wordt er een indoor najaarseditie gepland in 2018. De line-up hiervan wordt een mengeling van opkomend talent en gevestigde namen. In het bericht op Facebook laat de organisatie weten dat alle suggestiesvoor het indoor-event welkom zijn.

Groezrock

Groezrock wordt sinds 1992 georganiseerd in het Belgische plaatsje Meerhout. Het festival vindt traditiegetrouw in het laatste weekend van april plaats en is gericht op liefhebbers van punk, hardcore en metalcore. De afgelopen editie van Groezrock vond plaats op 29 en 30 april 2017. Onder andere Deftones, Parkway Drive en Pennywise stonden op het affiche. Wil je weten hoe Groezrock 2017 was? Check ons festivalrapport! Voor meer informatie over Groezrock kijk je op website van het festival.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.