Rock Werchter schudt festivalkalender door elkaar

3365
Rock Werchter 2017

Dat Rock Werchter in 2018 een weekje later plaats zal vinden is al geen verrassing meer. Nu weet Rock Zottegem te melden dat ze door deze verplaatsing ook een weekje zullen opschuiven. Rock Zottegem zal nu plaats vinden op 29 en 30 juni.

De organisator van Rock Zottegem, Kurt De Loor, verwoordt de verandering in de kalender als volgt:

“De festivalkalender werd door Rock Werchter een beetje door elkaar geschud, het leek ons daarom beter om Rock Zottegem dit jaar een weekje vroeger te organiseren.”

Niet alleen Rock Werchter is in 2018 verplaatst naar een andere datum. Onder meer Pinkpop, Roskilde, NOS Alive en Mad Cool vinden in 2018 ook op een andere datum dan normaal plaats. De reden hiervoor is nog niet bekend, het zou niet de eerste keer zijn dat festivals van datum verschuiven om een grote act vast te kunnen leggen.

Rock Werchter 2018

In 2018 vindt alweer de 44e editie van Rock Werchter plaats. Komende zomer barst het Vlaamse festival van 5 tot en met 8 juli los. Het terrein gaat voor die tijd nog op de schop. Vorig jaar stonden artiesten als Arcade Fire, Radiohead, Kings of Leon, Foo Fighters en Linkin Park op het affiche. Over de line-up van aankomend jaar is nog niets bekend.

Wil je meedenken over de line-up van 2018? Ga dan naar ons forum!

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Student en groot liefhebber van muziek. Ik draai graag LP's van U2, Fleetwood Mac en Foo Fighters.