5 redenen waarom iedereen The Killers live wil zien in 2018

Het lukt lang niet elke artiest om met het eerste album meteen door te breken als festival-favoriet. The Killers slaagde daar wel in: met debuutalbum Hot Fuss wist de band meteen een plekje in ons hart te veroveren. Nu zijn we 13 jaar verder en zijn we de Amerikaanse rockers nog lang niet zat! We hebben 5 redenen waarom we The Killers in 2018 gewoon weer terug willen zien op de Europese festivals. 

1. Lekker meezingen met oude hits…

Er zijn maar weinig dingen fijner dan op een volle festivalweide je favoriete hits meeschreeuwen. The Killers levert daar het perfecte materiaal voor. Met supertracks als ‘Somebody Told Me’, ‘Human’ en ‘When You Were Young’ weten ze het publiek keer op keer in te pakken. Natuurlijk mag ook het ultieme festivalanthem van de band, ‘Mr. Brightside’, niet ontbreken. Grote kans dat je dit nummer van voor tot achter mee kan schreeuwen.

2. … en nieuw materiaal.

Maar met het oudere werk is nog niet alles gezegd. In september van dit jaar kwam The Killers met hun nieuwste album Wonderful Wonderful uit de studio. Hoewel de sound enigszins veranderd is, zijn de songs nét zo lekker. Wat dacht je van het met synthesizers gevulde ‘The Man’? Of het up-tempo ‘Run For Cover’? Wij zijn in ieder geval heel benieuwd hoe dit nieuwe materiaal uit de verf komt op een broeierig, zomers festival.

3. Jullie hebben er enorm veel zin in

Het mag duidelijk zijn dat jullie enorm uitkijken naar The Killers. Jullie stemden de rockers namelijk met gemak naar de zevende plek toen we jullie vroegen welke headliners jullie het liefste zouden zien in 2018. Daarmee waren ze populairder dan de zo geliefde Editors en Gorillaz. Met hun knallende nummers en energieke shows hebben ze die plek dan ook meer dan verdiend.

4. Brandon Flowers is een genot voor het oog

De muziek van The Killers is natuurlijk heerlijk, maar het oog wil ook wat. Gelukkig is daar Brandon Flowers, de altijd goed geklede frontman van de band. Het mag dan ook geen verrassing heten dat Flowers naast zijn werk als zanger ook nog wat bijklust als model. De vrouwen (en mannen) op de frontrow vallen meer dan eens in katzwijm. Geef ze eens ongelijk; met z’n gekamde haren en perfecte outfits is Brandon Flowers een lust voor het oog.

5. De live energie

Door hun jarenlange ervaring op het podium weten de rockers uit Las Vegas precies hoe je het festivalpubliek van de grond krijgt, letterlijk. Vanaf de eerste akkoorden deinst de mensenmassa mee op de tunes van The Killers. Met zo’n ervaren band, die hit na hit op z’n publiek afvuurt, is het natuurlijk ook lastig om stil te blijven staan. Tijdens hun live-optredens weten de heren ook altijd een extra touch aan hun show te geven. Zo coverden ze in 2017 op Lollapalooza Chicago de Muse-hit ‘Starlight’.

Waarom The Killers in 2018 op tournee gaat

Het zou zomaar kunnen dat we The Killers in 2018 mogen verwelkomen op een festival in de buurt. Ten eerste is een nieuw album natuurlijk wel vaker reden voor een festivaltour door Europa. Ten tweede weten we natuurlijk al dat Brandon Flowers & co komend jaar weer op de festivalplanken staan. In maart 2018 spelen ze namelijk op het Estereo Picnic Festival in Colombia en de Zuid-Amerikaanse Lollapalooza’s. Ten slotte zijn ze op 28 februari live te zien in de Ziggo Dome. Laten we hopen dat hun bezoek aan Nederland bevalt, zodat we ze in de zomer terugzien op een festival in de regio.

The Killers

Met debuutsingle ‘Mr. Brightside’ in 2003 en debuutplaat Hot Fuss in 2004 scheerde The Killers meteen hoge toppen. Ondertussen staat de teller op vier albums, met als laatste Battle Born uit 2012. Datzelfde jaar werden ze door de lezers van NME als op twee na beste live act aller tijden verkozen. Onder andere Bruce Springsteen en Arctic Monkeys moesten het hoofd buigen. Met ‘Somebody Told Me’ en ‘When You Were Young’ wonnen ze in 2005 en 2007 de Grammy voor Beste Rocknummer. Afgelopen september verscheen het laatste album Wonderful Wonderful, waarmee de band in 2018 gaat touren. Die tournee zal minimaal één keer Nederland aandoen: op 28 februari staan de heren namelijk in een goed gevulde Ziggo Dome.