9 november 1967: Het begin van tijdschrift de Rolling Stone

eerste-uitgave

Vandaag de dag is Rolling Stone één van de grootste culturele tijdschriften in Amerika. Het publiceert allerlei nieuws op het gebied van film, muziek, gaming en ga zo maar door. Maar elk tijdschrift begint klein en dat was voor Rolling Stone niet anders. In 1967 bracht het blad haar eerste uitgave uit, maar ditmaal in een iets andere vorm.

De eerste uitgave van Rolling Stone kende vooral nieuws op muziekgebied en gerelateerd politiek nieuws. De artiesten waar je over las waren ook iets anders dan vandaag de dag. Je las niet over een Justin Bieber of Ariana Grande maar John Lennon en The Who. Zo was op de cover van de eerste uitgave een shot te zien waar John Lennon op afgebeeld is, afkomstig uit de film ‘How I Won the War’. Verder was er een onderzoek te lezen over de uitgaves van het pop festival Monterey en reviews van de welbekende nummers ‘Alice’s Restaurant’ van Arlo Guthrie en ‘Hole in My Shoe’ van Traffic, wie kent ze niet…

Van krant naar tijdschrift

eerste-uitgave

Ook het uiterlijk van de Rolling Stone was anders dan we nu van het tijdschrift gewend zijn. De eerste, nogal saaie uitvoering zag eruit als een krant. Dat is toch iets anders dan het hippe kleurrijke tijdschrift dat we nu voorgeschoteld krijgen. Ben jij toevallig één van de gelukkigen die de eerste uitvoering thuis heeft liggen? Gooi hem vooral niet bij het oud papier. De oude krant is nu namelijk 400 dollar waard. Een prima bedrag dat geïnvesteerd kan worden in een festivalbezoek.

Vandaag In De Geschiedenis

In de rubriek Vandaag In De Geschiedenis wordt teruggeblikt op bijzondere momenten uit de festival geschiedenis. Ook kijken we regelmatig terug op de hoogte- en dieptepunten uit het leven van artiesten. Nog meer bijzondere herinneringen lezen? Lees hier alle terugblikken.