Advertisement

Festivalconcert van deze week: The Killers op T in the Park 2013

Op het Festileaks Youtube-kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: The Killers op T in the Park 2013.

Al sinds hun eerste album Hot Fuss uit 2004 zijn The Killers onlosmakelijk verbonden met festivals. Nummers als ‘Somebody Told Me’, ‘Human’ en natuurlijk ‘Mr. Brightside’ zijn ultieme meezingers en doen het uitstekend op de festivalweides. Met hun laatste album Wonderful Wonderful op zak, mogen we de heren weer op de festivals verwachten in 2018. Zo is de band al bevestigd voor de Zuid-Amerikaanse Lollapalooza’s in Brazilië, Chili en Argentinië. Daarnaast zijn de rockers in 2018 te vinden in de Ziggo Dome, dus een festivalshow in Nederland is niet uit te sluiten. Terwijl we wachten op die bevestiging kunnen we gelukkig nog genieten van hun optreden op T in the Park uit 2013.

https://youtu.be/jSB_wxXa3AI?list=RDOo1lnEoDx08

The Killers

The Killers is een vierkoppige Amerikaanse rockband met de charismatische Brandon Flowers als frontman. In 2002 is de band opgericht en in 2003 bracht de band meteen een knaller van een hit uit: met debuutsingle ‘Mr. Brightside’ veroverde de band vele harten. Het eerste album Hot Fuss werd vervolgens één van de meest gewaardeerde en succesvolste albums van z’n tijd, met onder andere nominaties voor een Grammy en een BRIT Award. In de jaren die volgen scoort de band hits als ‘Human’ en ‘Somebody Told Me’. In augustus kwam het vijfde studioalbum Wonderful Wonderful uit, waarmee de band in 2018 door Europa zal touren.