Mad Cool Festival 2018 hint naar Pearl Jam

Foto: Danny Clinch

Een nieuw teken dat de Europese tour van Pearl Jam er echt gaat komen. Deze keer hint het Spaanse Mad Cool Festival naar de komst van de band.

De bevestiging van Pearl Jam lijkt steeds dichter bij te komen. Mad Cool Festival post vandaag een korte video met ”TEN” er in. Dit is mogelijk een verwijzing naar het legendarische album van Eddie Vedder en co. Daarmee is deze hint de volgende in een lange lijst met aanwijzingen naar een Europese tour van Pearl Jam.

Dat de aankondiging snel volgt mag duidelijk zijn. Afgelopen weken postte het Spaanse festival iedere dag een hint. De band wordt een dag later aangekondigd. Is het morgen de beurt aan Pearl Jam?

Pearl Jam

Foto: Danny Clinch

Sinds de laatste Europese tour in 2014 verlangt menig festival alweer naar de komst van Pearl Jam. Eddie Vedder en collega’s brachten drie jaar geleden voor het laatst een bezoek aan Europa, waarbij zij onder meer als headliner op Rock Werchter stonden en ook twee keer in de Ziggo Dome speelden. Vorig jaar bevestigde Jan Smeets dat de band in 2017 op Pinkpop zou staan, wat achterafeen hoop ophef veroorzaakte. De band bleek immers niet naar Europa te willen komen zolang er terreurdreiging heerst. Of Eddie Vedder en collega’s zich nu bedacht hebben, merken we ongetwijfeld in de komende weken.

Alle geruchten van Pearl Jam op een rijtje? Klik hier. Wil jij het grootste nieuws als eerste weten? Download dan nu de app en ontvang een melding bij het belangrijkste nieuws!

Mad Cool Festival 2018

Foto: Sergio Albert

De derde editie van Mad Cool vindt plaats van 12 tot en met 14 juli in Madrid, Spanje. Voor de aankomende editie heeft de organisatie een nieuwe locatie geregeld. Concreet betekent dit maar liefst twee nieuwe podia en een verdubbeling van de bezoekerscapaciteit ten opzichte van voorgaande jaren. Tickets gaan binnenkort in de verkoop. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website. Benieuwd naar hoe het dit jaar was? Lees dan hier ons festivalrapport van Mad Cool Festival 2017!