Elk geruchtenseizoen is het weer raak: zelfgemaakte festivalposters. Ze kloppen eigenlijk nooit, maar het is ó zo leuk om er naar te kijken. In ‘Poster Spotting’ schotelen we je de meest leuke, interessante en realistische posters voor en laten we er ons ‘professioneel oog’ op los. Dit keer: Best Kept Secret 2018!

Via ons Festileaks forum werden we getipt over een geknutselde poster voor Best Kept Secret 2018. Een anonieme festivalfanaat uploadde namelijk onderstaand affiche op Directupload. Een veelbelovende line-up, maar is het ook realistisch?

Headliners

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks
Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Bij het zien van de headliners druipt bij iedere indie-liefhebber het speeksel waarschijnlijk al in lange draden naar beneden. The xx, The National en The War On Drugs samen op één festival, dat lijkt bijna te mooi om waar te zijn.

Maar de kans dat één of meerdere van deze headliners Best Kept Secret aandoet is zeker aanwezig. Zo bracht The National onlangs een nieuw album uit, waarmee de band aankomende zomer door Europa gaat touren. Shows op Northside (tegelijkertijd met BKS!) en All Points East staan al vast, dus waarom geen Best Kept Secret? The xx tourt eveneens door Europa en heeft al optredens gepland in Polen, Engeland en Spanje. En ook The War On Drugs heeft al haar eerste Europese festival aangekondigd.

Het meest opvallende? De potentiële headliners staan alle drie(!) op het gloednieuwe Engelse festival All Points East. Het kán dus wel!

Geloofwaardigheid

Laten we rondom de geloofwaardigheid maar meteen met de deur in huis vallen: de poster kent nogal wat schoonheidsfoutjes. Zo lijkt het lettertype niet authentiek en staan namen als Deerhunter, Mount Eerie en Allah-Las foutief gespeld. De oplettende kijker ziet zelfs de muiscursor in de act ‘Counterfit’ staan. Daarnaast staat Girlpool maar liefst twee keer op het affiche. Het echtheidscertificaat van de poster kan dan ook wel de prullenbak in.

Maar dat doet niks af aan de opgeworpen namen die op het affiche pronken. Eerlijk is eerlijk, de gepresenteerde acts zouden zeker niet misstaan op Best Kept Secret. Maar allemaal tegelijkertijd? Helemaal realistisch is dat niet. Best Kept Secret profileert zich als een ruimdenkend festival waar geen enkel genre wordt geschuwd. Met de drie genoemde headliners en de rest van de poster in ogenschouw genomen, lijkt de line-up wat ons betreft dan ook wat te homogeen.

Toch verwachten we dat zeker een deel van opgetekende namen Best Kept Secret 2018 op een optreden trakteert. De anonieme posterontwerper heeft wat ons betreft een aardige poging gewaagd. In hoeverre zijn inschatting (of hoop) realistisch is? De tijd zal het leren.

Best Kept Secret 2018

 

Best Kept Secret stage four
Foto: Nathan Reinds

Best Kept Secret 2018 vindt plaats op 8, 9 en 10 juni in Hilvarenbeek. Over het programma en de tickverkoop is nog niets bekend, maar dat zal ongetwijfeld niet lang meer duren. Vorig jaar stonden onder meer Arcade Fire, Radiohead en Run The Jewels op het affiche. Check de website voor meer informatie over het festival.