Radiohead in 2018 op tournee in Zuid-Amerika

Vooralsnog geen Europese festivaldata voor Thom Yorke en zijn mannen! Wel gaat ze weer op tour! Gisteren is namelijk bekend gemaakt dat Radiohead in april 2018 op de Zuid Amerikaanse festivals te zien is.

Radiohead is aankomende zomer te zien op het nieuwe Soundhearts Festival. Dit reizende festival doet onder andere Argentinië, Brazilië, Colombia en Peru aan. Daarnaast staat een optreden gepland op het Sue Festival in Chili.

Dat de band naar Zuid-Amerika zou afreizen is eigenlijk geen verrassing meer. Afgelopen maandag lekte één van de leden van Junun, een zijproject van Radiohead-gitarist Johnny Greenwood, al een poster van het Soundhearts Festival.

Radiohead

Foto: Cambria Harkey/Lollapalooza 2016

Radiohead is één van de meest vernieuwende, alternatieve bands. De band onstaat wanneer Thom Yorke, Ed O’Brien, Phil Selway, Jonny Greenwood en Colin Greenwood elkaar in 1985 ontmoeten op school. In 1993 leveren ze debuutalbum Pablo Honey af. Vele hits als ‘Creep’, ‘Street Spirit’ en ‘Karma Police’ zullen volgen. In 2017 deden de heren naar aanleiding van het uitkomen van het album A Moon Shaped Pool een festivaltour. De band was onder andere te zien op Best Kept Secret en Rock Werchter. Het optreden op Best Kept Secret kun je hier terug zien!