“Radiohead, Flying Lotus en meer op nieuw festival in Brazilië in april 2018”

Foto: Eric Pamies

Radiohead is volgend jaar te zien op een nieuw festival in Brazilië, genaamd Soundhearts Festival. Zo is te zien op een poster die op twitter gedeeld werd door een andere artiest die op de poster staat.

Het nieuws lekte per ongeluk uit door een retweet van één van de leden van Junun, een zijproject van Radiohead-gitarist Johnny Greenwood die zelf ook op het affiche staan. Ook Flying Lotus en Aldo the Band staan op de poster.

Soundhearts Festival lijkt een nieuw, reizend festival in Brazilië te zijn. Op 20 april 2018 zou het festival plaatsvinden in Rio de Janairo en op 22 april in São Paolo. Op de poster staan ook het Argentijnse Buenos Aires, Peruaanse Lima en Colombiaanse Bogota vermeld, maar hier staan geen datums bij. De website die op de poster vermeld staat leidt vooralsnog naar een lege pagina.

Eerder bevestigde NME al dat Radiohead op tour ging in 2018. Toen was het echter nog niet duidelijk waar de reis heen zou gaan.

Radiohead

Radiohead is één van de meest vernieuwende, alternatieve bands. De band onstaat wanneer Thom Yorke, Ed O’Brien, Phil Selway, Jonny Greenwood en Colin Greenwood elkaar in 1985 ontmoeten op school. In 1993 leveren ze debuutalbum Pablo Honey af. Vele hits als ‘Creep’, ‘Street Spirit’ en ‘Karma Police’ zullen volgen. In 2017 deed de heren naar aanleiding van het uitkomen van het album A Moon Shaped Pool een festivaltour. De band was onder andere te zien op Best Kept Secret en Rock Werchter. Het optreden op Best Kept Secret kun je hier terug zien!