5x waarom iedereen Kendrick Lamar wil zien in 2018

DAMN! Kendrick Lamar draait op volle toeren en is op 23 februari te zien in Nederlands eigen Ziggo Dome. Afgelopen maandag is de rapper bevestigd voor SzigetWay Out WestØya Festival en Flow FestivalWij geven je in ieder geval 5 redenen om een show van hem te gaan checken als hij in de buurt is!

1. Hij is heer en meester van de hiphop

Kendrick Lamar is op dit moment één van de beste rappers ter wereld. Hij is zo’n zeldzame artiest die ver boven de rest uitsteekt. Kendrick is bijzonder intelligent, kalm en is altijd op zoek naar de inhoud. Je kan hem ook wel koning der hiphop noemen, want geen enkele rapper kan op dit moment aan hem tippen.

2. Zijn teksten zijn herkenbaar

Benicàssim Festival 2016
Foto: FIB Benicassim Festival

Kendrick Lamar schrijft niet over van alles wat los en vast zit, maar over hele serieuze thema’s. Zo mengt hij harde beats met rake teksten die gaan over politiek, de rassenkwestie en taboes. Zijn songs zijn kritisch, serieus, speels, vindingrijk en wisselen elkaar live in een heel snel tempo af. Hij zet je aan het denken met zijn tracks.

3. Zijn album DAMN. is een van de beste van dit decennium

THE DAMN. TOUR volgt de release van zijn vierde gelijknamige studio album dat eerder dit jaar verscheen. De plaat, die gelijk de nummer één positie bereikte in de Billboard Top 200, ging meer dat 2.3 miljoen keer over de toonbank en haalde meer dan 400 miljoen streams. De 14 tracks weerspiegelen de complexiteit van de hedendaagse cultuur. Onlangs werd zijn harde werk beloond met de MTV Award voor beste album.

4. Nieuwe nummers?

Op diverse social media kondigde hij vorige week aan een nummer geschreven te hebben met Jay Rock. Deze song klinkt weer retelekker en we zouden dan ook maar wat graag een vervolg op DAMN. willen zien. Daarnaast zal hij ook de soundtrack voor Black Panther produceren. Hopen op een nieuw album dan maar!

5. Performer van wereldniveau

Hij krijgt met zijn tracks iedereen mee. In de video hierboven is te zien hoe het hele publiek ‘Humble’ meezingt. Zijn shows zijn retestrak en de nummers lopen perfect in elkaar over. Hij voegt allerlei elementen toe aan zijn shows, van vuur tot dansers. Als hij al zo’n zaal meekrijgt, zouden wij graag zien hoeveel mensen hij op de Europese festivalweides laat rappen! Zie jij de Sziget-weide al los gaan op ‘DNA.’?

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Kendrick Lamar bracht in 2012 zijn debuutalbum Good Kid, M.A.A.D City uit en werd door de media direct bestempeld als ‘the next big thing’. Inmiddels zijn we vier albums verder en blijkt dat de vele journalisten het bij het juiste eind te hadden. De rapper staat inmiddels bekend als één van de grootste in de hiphopscene. Zijn laatste album DAMN. bleek zo’n groot succes dat vrijwel het gehele album terug te vinden was in de Single Top 100. Een songwriter van de bovenste plank.

In augustus is hij op de volgende festivals te vinden: Sziget in Hongarije,  Øya Festival in Noorwegen, Flow Festival in Finland en Way Out West in Zweden.