Inmiddels hebben Sziget en Øya Kendrick Lamar op het affiche staan. Hiermee lijkt een Europese festivaltour aanstaande, waarmee het hoog tijd wordt om de oude beelden erbij te pakken en ons voor te bereiden op de zomer. Vandaag checken we Kendrick Lamar op Made In America 2014!

In 2010 ging het nog met mixtapes, maar afgelopen jaar werd de Amerikaanse rapper als ‘King of Coachella’ bekroond. Met een debuutalbum op zak mag Lamar zich dit jaar bewijzen op de Europese festivals. Zet het volume dus op 100%, de bass op 200% en be humble! Voor wie geen geduld heeft kan Lamar op 23 februari al aanschouwen in de Ziggo Dome te Amsterdam.

Kendrick Lamar


Lamar bracht in 2012 zijn debuutalbum Good Kid, M.A.A.D City uit en werd door de media direct bestempeld als ‘the next big thing’. Inmiddels zijn we drie albums verder en blijkt dat de vele journalisten het bij het juiste eind te hadden. De rapper staat inmiddels bekend als één van de grootste in de hiphopscene. Lamar mengt harde beats met rake teksten die gaan over politiek, de rassenkwestie en taboes. Zijn laatste album DAMN. bleek zo’n groot succes dat vrijwel het gehele album terug te vinden was in de Single Top 100. Een songwriter van de bovenste plank.