Thom Yorke is te zien op het Spaanse festival Sónar. Naast de Radiohead-frontman zijn er nog 49 andere namen aangekondigd, onder wie GoldLink en Modeselektor. 

Eerder deze maand voorspelde een muziekblog nog dat Thom Yorke op NOS Primavera Porto zou staan. Dit is nog niet bevestigd, maar hij is in ieder geval te zien op Sónar in Barcelona. Een solo-optreden van Thom Yorke is vrij zeldzaam en daarom een mooie naam op het affiche. De volledige lijst met nieuwe namen deelde de organisatie in onderstaand filmpje op de website.

Thom Yorke

Foto: Christian Hedel/Lollapalooza Berlin 2016

Thom Yorke is vooral bekend als frontman van de Britse band Radiohead. Hiermee brak hij in 1993 door met het het album Pablo Honey. Sindsdien is Radiohead één van de grootste bands binnen de alternatieve muziek. Thom Yorke heeft buiten Radiohead om echter ook niet stilgezeten. Zo heeft hij in 2013, met onder andere Flea, in de supergroep Atoms for Peace gezeten. Hiernaast heeft hij ook nog twee solo-albums uitgebracht. Éen ding is zeker: Thom Yorke heeft repertoire genoeg Voor Sónar.

Sónar 2018

Sónar 2018 vindt plaats op 14,15 en 16 juni in Barcelona. Komende editie is de 25ste en kosten noch moeite lijken gespaard: onder andere LCD Soundsystem en Gorillaz zijn al eerder aangekondigd. Tickets kunnen worden gekocht voor de optredens overdag, of ’s nachts, wanneer dj’s optreden. Een dagticket kost je €58, terwijl een nachtticket €79 kost. Wil je zowel alle optredens overdag zien én de hele nacht doorfeesten? Dan zijn er ook weekendtickets verkrijgbaar voor de prijs van €180. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?