Volbeat, Shinedown en veel meer naar Download 2018

Volbeat
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Download 2018 voegt maar liefst 65 nieuwe namen toe aan de affiche. Metalfans krijgen weer een hoop gevestigde waarden om naar uit te kijken.

De aankondiging van Volbeat zal niet verassen. De Deense band is een van de jongste headliners in de metalscene en staat ook op de zusterfestivals van Download in Parijs en Madrid. Ook voor Shinedown en Black Stone Cherry zijn mooie plaatsen weggelegd op de affiche. Enkele andere opvallende namen zijn Korn-frontman Jonathan Davis en power metalband Dragonforce.

Met de 65 nieuwe namen krijgt de line-up nu echt vorm. De voorlopige affiche van de Engelse versie vind je hieronder:

Volbeat

De Deense heavy metal band werd in 2001 opgericht onder leiding van frontman Michael Poulsen. Geïnspireerd door Elvis Presley, Johnny Cash en Metallica spelen de mannen een combinatie van rock en roll, heavy metal en rockabilly.  In 2005 brachten ze het debuutalbum The Strength/The Sound/The Songs uit. Sindsdien hebben ze zes albums uitgebracht, daarnaast hebben ze zelfs een eigen rum geproduceerd. Ze zijn deze zomer terug te vinden op menig festival in Europa. Eerder werd al aangekondigd dat we de Denen terug zien op onder andere de Zwarte CrossGraspop en Download Paris.

Download 2018

Download 2018 vindt plaats van 8 tot en met 10 juni in Donington Park, Engeland. Vorig jaar waren onder andere System of a Down, Biffy Clyro en Aerosmith de headliners van het festival. Ozzy Osbourne werd bevestigd als eerste headliner van deze editie. Niet veel later volgden andere headliners Avenged Sevenfold en Guns N’ Roses. Tickets voor het Engelse hardrockfestival kun je nu al kopen via de website.

Download Festival Logo

Download Festival 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leicestershire, Verenigd Koninkrijk
Datum 14-16 juni 2024
Tickets Kopen