5 redenen waarom je dit jaar écht eens naar EXIT Festival moet

Er zijn tientallen, zo niet honderden festivals die het bezoeken waard zijn. Helaas is een zomer zo weer voorbij en moeten er keuzes gemaakt worden. Wij bij Festileaks helpen je graag bij die dilemma’s. Daarom tippen we je vandaag één van onze favorieten. Dit zijn 5 redenen waarom je EXIT Festival eens geprobeerd móet hebben.

1. De line-up tovert een lach op je gezicht

EXIT heeft een handjevol grote namen en verder vooral veel kleine podia die zeker de moeite waard zijn. Zo zijn er stages voor reggae, fusion, hardrock/metal, latin, drum ’n bass en wereldmuziek. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog andere leuke spots in het fort verscholen. Zo kun je de longen uit je lijf schreeuwen bij de karaoke, maar ook bij de silent disco. Er valt genoeg te ontdekken en te beleven. Daar horen ook feestjes met grote namen als The Killers, Liam Gallagher, Paul Kalkbrenner, Hardwell, Years & Years, Rag’n’Bone Man en Robin Schulz bij. Stuk voor stuk acts die het festival in Servië vorig jaar op z’n kop zette.

2. Je krijgt veel festival voor weinig geld

Voor slechts €109,- ben je vier dagen onder de pannen. Daarnaast zijn de consumpties, zeker naar Nederlandse maatstaven, spotgoedkoop. Voor een halve liter bier betaal je bijvoorbeeld slechts een eurootje of twee. Een feestje voor je portemonnee dus.

3. Je kan dansen tot de zon je komt halen

Photo: Robin Schultz at EXIT 2017 by Benny Gasi

Feestgangers van over de hele wereld komen samen op EXIT en doen waar ze goed in zijn: dansen! Het liefst tot in de vroege uurtjes. In de Dance Arena, een van de grootste elektronica-podia van het festival, kijk je je ogen uit; het is een indrukwekkende stage met één van de wildste lichtshows van Europa. Probeer hier nog maar eens stil te blijven staan!

4. Het festivalterrein is een levensgrote ansichtkaart

FestiTinder

De kracht van EXIT Festival ligt vooral bij de sfeer en de locatie. Het Petrovaradin fort is een van de meest bizarre en dynamische festivallocaties die er maar zijn. Overal in dit fort zijn podia te vinden. Omdat er veel hoogteverschillen en geheimzinnige gangen in zitten, heb je vaak een prachtig uitzicht. Je kunt het publiek bijvoorbeeld van bovenaf los zien gaan en kunt genieten van een adembenemend panorama van Novi Sad.

5. Het festival is makkelijk bereikbaar door speciale vluchten en bussen

Onze vrienden van Festival.Travel zorgen ook dit jaar weer dat je veilig en vrolijk op de plaats van bestemming aankomt. Stap in de festivalbus op een van de vele opstapplaatsen in Nederland en België of kies voor de enige echte EXIT Flight vanuit Schiphol. Zo is jouw reis in een oogwenk voorbij en begin je in stijl en zonder stress aan jouw welverdiende festivalvakantie!

EXIT Festival 2018

EXIT Festival vindt plaats van 12 tot en met 15 juli 2018 in de Servische stad Novi Sad. Tickets voor voor het evenement kosten €109,- in de Early Bird-verkoop. Je reis vanuit Nederland of België fix je simpel via Festival.Travel. Vorig jaar stonden onder meer The Killers, Liam Gallagher en Hardwell op het programma. Voor de komende editie zijn onder andere Ziggy Marley, Fever Ray en Richie Hawtin aangekondigd.

EXIT Festival Logo

EXIT Festival 2023

Locatie
Servië
Novi Sad, Servië
Datum 6-9 juli 2023
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy