Reisverslag: We combineerden een Interrail-reis met een bezoek aan Electric Castle

Vakantiedagen zijn schaars. En dus is het ieder jaar weer een dilemma: ga je op vakantie, of pak je een mooi festival? Ha, combineren kun je leren! Festileaks nam deze zomer de proef op de som: in plaats van met het vliegtuig, reisden we met de trein af naar onder andere Roskilde (Denemarken), Melt (Duitsland) en Electric Castle (Roemenië). Check nu ons reisverslag naar Electric Castle!

Het mooie aan het treinreizen is dat je langs allerlei mooie plekken in Europa komt. Daardoor kom je niet alleen op dat festival, maar zie je ook nog eens de indrukwekkendste watervallen, mooiste natuurgebieden en meest bruisende steden. Met een ticket van Interrail kun je op vrijwel iedere reguliere trein van Europa stappen en reis je zo van hot naar her. Kijk maar…

1. Het stralende Boedapest

Capital Europe Hungarian Budapest Hungary European

Vanuit Nederland begin je je trip naar het bijzondere Boedapest. De hoofdstad van Hongarije ligt op zo’n 14 uur treinreizen van Nederland, maar dat valt makkelijk te overbruggen door het nemen van een nachttrein (incl. prima bed).

Boedapest zelf is het ideale tussenstation voor de festivaltoerist. De stad is bruisend, het bier is goedkoop en jaarlijks wordt een van Europa’s grootste festivals midden in de hoofdstad gevierd, namelijk Sziget. Een bezoekje aan het festivaleiland is zeker de moeite waard, maar de stad heeft nog veel meer te bieden. Mooie badhuizen, prachtige architectuur en een geweldig uitgaansleven.

2. Het historische Cluj-Napoca

Je vervolgt je trip naar Electric Castle verder via Cluj-Napoca, de nabij gelegen stad. De Roemeense plaats is absoluut een bezoekje waard en dat komt vooral door de historische binnenstad. Eenmaal in het centrum schuilt om iedere hoek wel een mooi plein, vijver of gebouw. Lekkernijen kosten in het buurland van Hongarije nóg minder, waardoor je portemonnee dus goed gespekt blijft voor het festival. Daarnaast kent Cluj een aantal prachtige dakterrassen die uitzicht bieden over heel de stad. Genoeg te zien!

3. Electric Castle: het ultieme bucketlistmateriaal

Foto: Electric Castle 2017

We hebben het al eens gezegd, maar Electric Castle moet op je bucketlist! Het festival won vorig jaar de Festival Award voor ‘Overnachten’ en scoort al twee jaar op rij hele hoge ogen met zowel de aankleding, het randprogramma als het eten & drinken. Het is goed vertoeven in het Roemeense Bonțida dus. Het festival wordt gevierd rondom het Transsylvanische Banffy Castle en de nabijgelegen bossen. Afgelopen edities strikte het festival namen als Franz Ferdinand, Skrillex, Moderat, alt-J, mura masa, The Prodigy, Rudimental en Fatboy Slim. Stuk voor stuk acts die het publiek wegbliezen met een fantastische lichtshow. Daar draait het om op Electric Castle: elektriciteit en alles daaromheen. Spektakel gegarandeerd!

4. Afteren in Wenen

Om je vakantie nog even dat laatste extraatje te geven, pak je na het festival de trein terug naar Wenen. De stad straalt veel romantiek uit en levert ook beeldschone plaatjes om je Instagram mee te vullen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je niet op een prachtlocatie kan eten, want ieder terras in de binnenstad van Wenen heeft uitzicht op beeldschone gebouwen en standbeelden. Een perfecte afsluiter van een droomvakantie!

Andere opties

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Electric Castle is natuurlijk niet het enige festival dat geschikt is in combinatie met een Interrail ticket. We sommen een aantal toffe trips in combinatie met fantastische festivals, waaronder één voor de échte fanatiekeling, voor je op:

  • Sziget Festival: Nederland – Wenen (Oostenrijk) – Bratislava (Slowakije) – Sziget Festival in Boedapest (Hongarije) – Praag (Tsjechië) – Nederland
  • Primavera Sound: Nederland – Genève (Zwitserland) – Monaco (Monaco) – Marseille (Frankrijk) – Primavera Sound in Barcelona (Spanje) – Parijs (Frankrijk) – Nederland
  • EXIT + Colours of Ostrava: Nederland – München (Duitsland) – Ljubljana (Slovenië) – Zagreb (Kroatië) – EXIT Festival in Novi Sad (Servië)- Boedapest (Hongarije) – Colours of Ostrava in Ostrava (Tsjechië) – Praag – Nederland
  • Pohoda Festival: Nederland – Praag (Tsjechië) – Bratislava (Slowakije) – Pohoda Festival in Trencin (Slowakije) – Krakau (Polen) – Berlijn (Duitsland) – Nederland
  • Melt Festival: Nederland – Dresden (Duitsland) – Krakau (Polen) – Praag (Tsjechië) – Melt Festival in Gräfenhainichen (Duitsland) – Berlijn (Duitsland) – Nederland

Meer informatie? Check dan de websites van Interrail en Festival.Travel.

 

 

 

Pohoda Festival Logo

Pohoda Festival 2018

Locatie
Slowakije
Trencín, Slowakije
Datum 5-7 juli 2018
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.