EXIT Festival 2018 wint Festival Award voor ‘Beste Locatie’

EXIT Festival 2018

Festileaks heeft de winnaars van de Festileaks Festival Awards 2018 bekendgemaakt, de publieksprijzen voor festivals. Ruim 5.000 festivalbezoekers beoordeelden festivals door heel Europa op zes vaste categorieën. EXIT Festival (Servië) wint de Festival Award voor ‘Beste Locatie’.

Bekijk hier alle winnaars van de Festileaks Festival Awards.

1. EXIT Festival (9,5)

EXIT Festival 2018

Met één van de hoogte cijfers die ooit is toegekend, weet het EXIT Festival goud te bemachtigen in de categorie ‘locatie’. En dat verdien je niet zomaar. Het festival mag het fort van Petrovaradin tot thuisbasis benoemen. Hier verhult haast elke gracht een ander podium en waan je door talloze tunneltjes van A naar B. Wanneer de zon zakt worden de deels afgebrokkelde muren en wachttorens op sprookjesachtige wijze verlicht. Om nog maar te zwijgen over de Dance Arena, die bij velen bekend staat als ’s werelds mooiste. Vele bezoekers kijken hier tot in de vroege ochtend hun ogen uit, waarna je als klap op de vuurpijl wordt beloond met een oogverblindend mooie zonsopgang.

Lees hier het hele Festivalrapport

2. Colours of Ostrava (9,2)

Het decor van Colours of Ostrava wordt gevormd door het kleurrijke industrieterrein van Dolní Vitkovice, Tsjechië. Zo imponerend als de naam doet vermoeden, sta je op dit festival perplex over de locatie en al haar pracht. Roestige stellages, verlaten loodsen en podia die schuilgaan tussen de decennia oude smeltovens: alsof je op een filmset aanwezig bent. Om de lat nog hoger te leggen – letterlijk -, heb je als bezoeker de mogelijkheid één van de oude hoogovens te beklimmen. Vanaf hier geniet je op 80 meter hoogte van een adembenemend uitzicht, met aan je voeten kleurrijke lichtshows zoals alleen Colours dat kan.

Lees hier het hele Festivalrapport

3. Down The Rabbit Hole (9,2)

down the rabbit hole 2018

Geen afleiding, geen dagelijkse sleur. Dat lijkt precies hetgeen te zijn waar Down The Rabbit Hole naar streeft door alle afscheidingen met graszoden te bedekken. Hierdoor oogt het festival lekker groen en bevind je je echt in een konijnenhol. Met behulp van de sierlijke aankleding neemt de organisatie je heel het weekend mee op avontuur. Van de nog piepjonge Bossa Nova tot aan de Fuzzy Dome – heerlijke namen dit. Ook wordt het festival grotendeels geknuffeld door de oevers van een sprankelend meer, wat naast de verkoeling ook een schitterend uitzicht met zich meebrengt.

Lees hier het hele Festivalrapport

4. Melt Festival (9,1)

Melt Festival 2018

Op Melt vallen veel unieke elementen samen. Het festival vindt namelijk plaats op een Duits schiereiland, dat is uitgerust met een bos, strand en een compleet openluchtmuseum aan graafmachines. Dit zorgt ervoor dat je je ogen flink de kost kan geven, waar op het terrein je ook bent. Na het maken van je eerste oriëntatie-rondje merk je al gauw dat Melt optimaal gebruik maakt van de omgeving. Vergaande auto’s zijn omgetoverd tot mini-disco’s, het bos is omgetoverd tot openluchtbioscoop en werkelijk alles – maar dan ook alles – is op fantastische wijze verlicht. Het festival komt dan ook ’s avonds volledig tot zijn recht.

Lees hier het hele Festivalrapport

5. Electric Castle (8,9)

Electric Castle 2018

Zoals de naam doet vermoeden vindt Electric Castle plaats rondom een kasteel. En niet zomaar een kasteel. De burcht heeft een avontuurlijke en wonderlijke uitstraling, waardoor je wordt uitgedaagd het complete terrein te ontdekken. Tijdens het genieten van het prachtige Transsylvanische landschap wordt dan ook flink de interactie met je opgezocht. In de vestiging worden workshops gegeven over de nieuwste technologische innovaties en het terrein staat vol met elektronische borden, waar je met een app je eigen teksten op projecteert. Ook worden op de kasteelmuren briljante projecties gepresenteerd, met het machtig verlichtte hoofdpodium als kers op de taart.

Lees hier het hele Festivalrapport

Over de Festileaks Festival Awards

Festivalacts top 100
Credits: Rockstar Photographers

Op 44 festivals verspreid door heel Europa vroegen reporters van festivalwebsite Festileaks minimaal 100 festivalgangers naar een rapportcijfer voor de 6 belangrijkste categorieën van de festivalbeleving: line-up, randprogramma, sfeer, locatie, eten en drinken en logistiek. Festileaks biedt daarmee tegenwicht aan de industrieprijzen die door vakjury’s worden toegekend. In 2018 werden opnieuw de grootste festivals van Europa beoordeeld, zowel dicht bij huis (Pinkpop, Lowlands) als internationaal prestigieuze festivals als Roskilde, Lollapalooza, Mad Cool, Rock Werchter en Sziget.

Festileaks.com is de online ontmoetingsplek voor het verkrijgen en delen van de laatste nieuwtjes, geruchten en ervaringen van en over festivals en evenementen. De festivalwebsite is in 2018 genomineerd voor Website van het Jaar.

Bekijk alle winnaars van de Festileaks Festival Awards 2018

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2018

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 29 juni - 1 juli 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.