Dour 2018 presenteert onder andere Mø en GoldLink

MØ
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Dour 2018 heeft weer een lading nieuwe namen gepresenteerd: onder andere Mø, GoldLink en Little Dragon zullen een optreden geven op het festival. 

In totaal maakt Dour 27 nieuwe namen bekend. De volledige lijst nieuwe namen is als volgt:

Mø, Little Dragon, Juicy, FúGú Mango, Bagarre, L’impératrice, GoldLink, 070 Shake, Rich Brian, Caballero & JeanJass, Swing, Paula Temple, Rebekka, Black Madonna, Mr. Oizo, Umwelt, Mind Against, Adriatique, Kadaver, Pallbearer, Eyehategod, Chelsea Wolfe, Preoccupations, U Roy [& Mad Professor], Ken Boothe, Channel One, Biga*Ranx en Hollie Cook.

Met deze lading namen begint het affiche van Dour 2018 al aardig vorm te krijgen. Eerder werden al acts als Paul Kalkbrenner, Alt-J en Soulwax aangekondigd. Tussen de nieuwe namen zitten ook vooral veel namen uit andere Europese landen, zoals Frankrijk en Italië.

GoldLink

GoldLink, in het dagelijks leven bekend als DeAnthony Carlos, is een Amerikaanse rapper. Hij geldt als een groot talent binnen de scene, die zeker in de gaten moet worden gehouden. In 2014 brak hij door met zijn eerste mixtape God Complex. In 2015 kwam zijn tweede mixtape uit, waarvoor hij goeie kritieken ontving. Zo stond hij in datzelfde jaar in de ‘XXL Freshman Class’ waar aanstormende hiphop-talenten worden geplaatst. In 2017 bracht hij zijn debuutalbum At What Cost uit met de single ‘Crew’. Voor ditzelfde nummer ontving GoldLink een Grammy-nominatie voor rap-performance. GoldLink stond afgelopen december al twee keer in een uitverkochte Melkweg en is ook komende zomer in Nederland te zien. We gaan de rapper niet alleen terugzien op Down The Rabbit Hole, maar ook op Woo Hah!

 

Dour 2018

Dour 2018 vindt plaats van 15 t/m 18 juni in België. Het festival presenteert altijd grote namen, verspreid over 6 podia. Zo zijn dit jaar al acts als Alt-J, Soulwax en The Chemical Brothers aangekondigd. Vorig jaar waren onder meer Nas, Die Antwoord en Two Door Cinema Club te zien. Tickets voor de volledige vijf dagen, inclusief camping kosten €160 ,-. Wil je het festival slechts één dagje bezoeken? Dagtickets zijn verkrijgbaar voor €70 ,-. Voor meer informatie over het festival kun je de website raadplegen.

Dour Festival Logo

Dour Festival 2023

Locatie
België
Dour, België
Datum 12-16 juli 2023
Line-up
Janelle Monae
CKay
Aphex Twin
Tickets Kopen