Hot Chip, MØ en meer drie weken voor Lowlands 2019 naar Frans festival

Hot Chip
Hot Chip, @Kamiel Scholten Fotografie

Nieuwe kanshebbers voor Lowlands. Het Franse festival Les Nuits Secrètes maakt de komst van onder meer Hot Chip en MØ bekend. Dit festival vindt drie weken voor het evenement in Biddinghuizen plaats.

Naast Hot Chip en MØ kondigen de Fransen acts als Blood Red Shoes en Whispering Sons aan. Blood Red Shoes is over twee weken ook te zien op Paaspop en Whispering Sons is al aangekondigd door Best Kept Secret, Rock Werchter en Dour. Voor Hot Chip en MØ geldt dat er nog geen Nederlandse optredens in de zomer gepland staan, waarmee er dus een kans is dat Lowlands ermee aan de haal gaat.

Bekijk hieronder alle toevoegingen van Les Nuits Secrètes:

 • Hot Chip
 • Sleaford Mods
 • DIMA aka Vitalic
 • Blood Red Shoes
 • L’Entourloop ft. Troy Berkley & N’Zeng
 • Pépite
 • Léonie Pernet
 • Whispering Sons
 • Life
 • Yolande Bashing
 • Structures
 • Don Turi

Hot Chip

De elektronische groep Hot Chip werd begin dit millennium opgericht in Londen. De heren kun je onder meer kennen van hun hit ‘Boy From School’, waarmee ze in 2006 op Lowlands optraden. De band is een graag geziene gast op het festival in Biddinghuizen: al vijf keer beklommen ze daar de bühne.

Met de aankondiging voor Les Nuits Secrètes is de kans zeker aanwezig dat er dit jaar een zesde Lowlands-optreden volgt van Hot Chip. De band is verder te zien op onder meer NOS Alive, All Together Now, Bilbao BBK Live en All Points East.

Les Nuits Secrètes 2019

Les Nuits Secrètes is een Frans festival dat plaats biedt aan artiesten van diverse genres. In 2019 vindt het evenement plaats tussen 26 en 28 juli in Aulnoye-Anymeries, een plaats dicht bij de grens tussen België en Frankrijk onder Charleroi. Dit jaar treden onder meer Hot Chip, Paul Kalkbrenner en MØ aan op het festival. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Alpha Sfeer
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus 2019. Het festival vindt traditiegetrouw plaats op het festivalterrein in Biddinghuizen, naast attractiepark Walibi Holland. Een groot deel van de namen is al bekend. Onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The NationalJames Blake en The Vaccines geven een optreden op het evenement. Tickets voor het festival in Biddinghuizen zijn al een tijdje uitverkocht.

Voor meer informatie over het festival kun je de officiële website bezoeken. Wil je je alvast opwarmen voor de aankomende editie van het festival? Beluister dan onze Spotify-playlist hieronder.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel