Cardi B, MØ en meer in het weekend van Rock Werchter naar Roskilde 2019

Het Deense Roskilde festival presenteert onder andere Cypress Hill, Bring Me The Horizon en Jorja Smith. Roskilde vindt in hetzelfde weekend als Rock Werchter.

De organisatie van Roskilde kleurt het affiche verder in. Er zijn 27 nieuwe bevestigingen bekend gemaakt voor het Deense festival. The Cure, Travis Scott en Christine And The Queens werden al eerder bekendgemaakt.

De bekendgemaakte artiesten zijn dankzij de bevestiging voor Roskilde ook kanshebbers voor Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. Deze festivals vinden in hetzelfde weekend plaats als Roskilde 2019.

In het overzicht hieronder vind je alle bevestigingen:

 • Cardi B
 • Bring Me The Horizon
 • Cypress Hill
 • Jorja Smith
 • Alexander Tillegreen
 • The Armed
 • Assume Vivid Astro Focus
 • Barselona
 • Biba Fibiger
 • Black Midi
 • Carpenter Brut
 • Fatoumata Diawara
 • Gaye Su Akyol
 • Girlpool
 • Heave Blood & Die
 • Hugo Helmig
 • Ida Sønder Thorhauge
 • Jpegmafia
 • Julien Baker
 • Khruangbin
 • Lucy Dacus
 • Nakhane
 • Sophie
 • Speaker Bite Me
 • Stella Donnelly
 • Søren Huss


https://www.facebook.com/orangefeeling/videos/336612023610549/

Cardi B

Cardi B is een rapper afkomstig uit New York. Ze werd bekend door haar deelname aan het Amerikaanse reality-tv programma Love & Hip Hop: New York, waarin ze van 2015 tot en met 2017 te zien was. Het programma volgt verschillende mensen in de New Yorkse hiphopscene. Cardi werd snel een publieksfavoriet door haar directe persoonlijkheid. Na een aantal mixtapes kwam in 2017 haar eerste single bij een groot label uit, ‘Bodak Yellow’. Het werd een enorme hit die meerdere records brak, en bezorgde haar bovendien twee Grammy-nominaties. Sindsdien heeft ze nog een aantal hits uitgebracht, zoals ‘Bartier Cardi’ en ‘Finesse’ met Bruno Mars.

Roskilde 2019

Roskilde Festival 2018
Photo: Niek Bosma / Festileaks

Roskilde is sinds 1971 een van de grootste Europese muziekfestivals, met dank aan hun consequent ijzersterke line-ups. Afgelopen editie was het festival met headliners als EminemGorillaz en Bruno Mars helemaal uitverkocht.

Aankomend jaar vindt het evenement plaats van 29 juni tot en met 6 juli 2019 in Roskilde, Denemarken. Met de bevestigingen van onder meer The CureTravis Scott, Robyn en Christine And The Queens zijn de eerste namen bekend. Overtuigd? Koop dan nu alvast jouw ticket. Voor meer informatie check je de officiële website.

Benieuwd geworden naar het festival? Check dan ons Facebook-album met sfeerimpressies of het Festivalrapport van afgelopen editie.

Roskilde Festival Logo

Roskilde Festival 2023

Locatie
Denemarken
Roskilde, Denemarken
Datum 24 juni - 1 juli 2023
Line-up
Kendrick Lamar
Lil Nas X
Rosalía
Tickets Kopen