Down The Rabbit Hole 2018 wint Festival Award voor ‘Beste Sfeer’

down the rabbit hole 2018
Photo: Down The Rabbit Hole

Festileaks heeft de winnaars van de Festileaks Festival Awards 2018 bekendgemaakt, de publieksprijzen voor festivals. Ruim 5.000 festivalbezoekers beoordeelden festivals door heel Europa op zes vaste categorieën. Down The Rabbit Hole (Nederland) wint de Festival Award voor ‘Beste Sfeer’.

Bekijk hier alle winnaars van de Festileaks Festival Awards.

1. Down The Rabbit Hole (9,3)

DTRH18 publiek
Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Voor vijfde keer op rij weet Down The Rabbit Hole uit te blinken in de categorie ‘Sfeer’. Nu winnen ze de Festival Award voor beste sfeer met een 9,3 van het publiek als ultieme kroon.  Het festival kende dit jaar een fikse groei in het aantal bezoekers, wat wel degelijk zorgde voor een minder intiem gevoel dan voorgaande edities. Toch is het bij lange na nog geen Lowlands of Pinkpop en blijft de vibe van vrijheid intact. Niemand lijkt te twijfelen bij het waarderen van dit onderdeel van de festivalbeleving: het is intens genieten op de Groene Heuvels. 35.000 festivalbezoekers komen hier voor een relax- en feestweekend met een uitstekende line-up. Iedereen kan compleet zichzelf zijn en Danny (28) durft het wel van de daken te schreeuwen: “Dit festival is hard op weg om mijn nieuwe favoriete festival te worden. Geweldig mooi weekend!”

Lees hier het hele Festivalrapport

2. Zwarte Cross (9,2)

Zwarte Cross 2018_exoticana
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks

In 2016 én 2017 won Zwarte Cross onze Festival Award voor beste sfeer. Ze doen dit jaar nog steeds hele goede zaken en scoren zelfs 0,2 punten hoger dan vorig jaar. Op het Achterhoekse festival is niets, maar dan ook niets te gek. Volgens Lotte uit Zoetermeer is de sfeer fantastisch: “Wij komen uit de Randstad en zijn al 6 jaar op rij niet weg te slaan”. Nodig een brassband uit en het hele publiek gaat uit zijn dak op ‘Oerend Hard’ van Normaal. Op Zwarte Cross maakt het niet uit waar je vandaan komt of wie je bent. Zelfs niet of je wel of niet van motoren houdt. En dát maakt het festival in uniek in zijn soort. Gezelligheid is het toverwoord en iedereen is welkom op de Zwarte Cross.

Lees hier het hele Festivalrapport

3. Dour (9,0)

Foto: Simon Grossi

DOUREUH!” is de kreet die dag en nacht op het festivalterrein en de camping hoorbaar was. De saamhorigheid tussen de verschillende festivalgangers op het festival was geweldig. Dansen, high-fives en diepgaande gesprekken met vreemden is de normaalste zaak op Dour. Dit maakt Dour zo uniek en geweldig, en zorgt ervoor dat de vaste bezoekers elke editie weer met veel plezier terugkeren. Cédric (22) uit Lille vertelde dat hij zijn vrienden kwijt was, maar met een andere groep een onvergetelijke avond beleefde. Ook de WK-koorts was duidelijk voelbaar op Dour en was van invloed op de sfeer. De trotse Belgen en uitbundige Fransen maakten er echt een feestje van wanneer hun land moest spelen.

Lees hier het hele Festivalrapport

4. Liquicity (8,9)

Photo: Noël Schuurman / Festileaks

Voor veel bezoekers van Liquicity voelt het betreden van de festivalpoorten echt weer als thuiskomen. De hechte Liquicity-community is bereid een hand voor elkaar in het vuur te steken, samen los te gaan op de muziek en een praatje te maken. Ook zijn veel bezoekers voorafgaand aan het festival al lid van de Liquicity Festival Group. In deze groep wordt met name gehypt, worden prangende vragen beantwoord en bieden reizigers hun vrije autostoelen aan. Loes (23) uit Haarlem heeft haar vriendengroep aan Liquicity Festival te danken. “Ik kwam twee jaar geleden voor het eerst naar Liquicity en heb inmiddels een hechte vriendengroep opgebouwd waarmee ik los ga bij allerlei drum and bass feestjes.” Ook biedt Liquicity festivalgangers de mogelijkheid een speciaal ‘solo traveler’ bandje op te halen. Dit is het hulpmiddel voor festivalgangers die alleen het festival bezoeken om in contact te komen met andere feestgangers.

Lees hier het hele Festivalrapport

5. Lowlands (8,6)

Lowlands 2018 Sfeer
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De kracht van Lowlands heeft ‘m altijd gezeten in de sfeer en dit jaar is geen uitzondering. Het blijft gigantisch knap dat dit festival zo veel verschillende groepen kan combineren en in zo’n goede sfeer met elkaar kan laten omgaan. Om maar iets te schetsen kan iedere bezoeker ’s nachts zijn eigen feestje kiezen: in Cape Lowlands (Bravo & India) zijn er dikke beats, de Heineken programmeert alternative en hiphop, er is disco in de Haciënda. En dan zijn er nog tal van spontane pop-up feestjes: van silent disco’s tot badhuisraves en van een kazooconcert tot een waar piratenfestijn. Het mooiste: iedereen laat elkaar doen wat ‘ie leuk vindt en overal is het gezellig.

Lees hier het hele Festivalrapport

Over de Festileaks Festival Awards

Festivalacts top 100
Credits: Rockstar Photographers

Op 44 festivals verspreid door heel Europa vroegen reporters van festivalwebsite Festileaks minimaal 100 festivalgangers naar een rapportcijfer voor de 6 belangrijkste categorieën van de festivalbeleving: line-up, randprogramma, sfeer, locatie, eten en drinken en logistiek. Festileaks biedt daarmee tegenwicht aan de industrieprijzen die door vakjury’s worden toegekend. In 2018 werden opnieuw de grootste festivals van Europa beoordeeld, zowel dicht bij huis (Pinkpop, Lowlands) als internationaal prestigieuze festivals als Roskilde, Lollapalooza, Mad Cool, Rock Werchter en Sziget.

Festileaks.com is de online ontmoetingsplek voor het verkrijgen en delen van de laatste nieuwtjes, geruchten en ervaringen van en over festivals en evenementen. De festivalwebsite is in 2018 genomineerd voor Website van het Jaar.

Bekijk alle winnaars van de Festileaks Festival Awards 2018

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2018

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 29 juni - 1 juli 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.