Glastonbury gaat de strijd met plastic aan voor 2019

Glastonbury
Foto: Russel McGovern

Als het aan Emily Eavis ligt, zijn er in 2019 geen plastic flessen meer op Glastonbury te vinden. De organisator maakt op BBC Radio 6 bekend hiervoor met een groots project bezig te zijn.

Met dit project hoopt Eavis het mogelijk te maken om “plastic flessen volledig in de ban te kunnen doen” tegen de tijd dat Glastonbury 2019 voor de deur staat. Dankzij het nemen van een pauzejaar in 2018, heeft iedereen in de organisatie van het festival op dit moment de focus op dit project. Hoe dit plan precies aangepakt gaat worden, is nog niet bekend. Een flinke klus is het wel, want volgens schattingen uit eerdere jaren worden er nu nog ongeveer 1-miljoen plastic flessen per editie gebruikt.

In het verleden heeft Glastonbury ook al vaak geprobeerd om vervuiling van het terrein en het milieu tegen te gaan. Zo introduceerde de organisatie in 2014 al milieuvriendelijke flessen van licht roestvrij staal, die bij diverse kiosken op het terrein te verkrijgen waren. In 2016 kwamen daar roestvrij stalen bekers bij voor bier. Daarnaast moedigt het festival sinds 2016 het publiek aan naar het terrein te carpoolen, geen afval op de grond te gooien en tentjes niet op het terrein achter te laten na het festival. Dit alles als onderdeel van het “Love the farm, leave no trace”-initiatief.

Glastonbury 2019

festileaks festival awards glastonbury

Na een jaar pauze in 2018, keert een van de grootste en oudste festivals van Europa volgend jaar terug! Glastonbury vindt in 2019 plaats van 26 tot en met 30 juni. De locatie is zoals altijd de Worthy Farm, alleen ditmaal met een verse, aangesterkte grasweide. Het herstellen van het terrein was immers de voornaamste reden voor het pauzejaar van aankomende zomer. In 2017 schitterden Foo Fighters, Radiohead en Ed Sheeran nog bovenaan het affiche van het Britse festival. Lees hier hoe wij het festival beleefde. Over de line-up van 2019 is nog niets bekend. Wel liet Emily Eavis eerder al los dat er al twee headliners gestrikt zijn voor Glastonbury 2020, wanneer het festival de 50e editie viert. Eavis laat zelfs weten dat “iedereen in de rij staat om Glastonbury 2020” te headlinen. Dat belooft dus een grootse editie te worden.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 23-25 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen