Dauwpop
Tickets
26-27 mei 2022
Nederland
Hellendoorn, Nederland

Johan, Claw Boys Claw, Big2 en meer naar Dauwpop 2018

dauwpop
Foto: Kamiel Scholten op Dauwpop 2017

De organisatie van Dauwpop heeft een nieuwe lading namen gedropt. Onder andere Johan, Claw Boys Claw en Big2 zijn aangekondigd door het Hellendoornse festival.

Dat Johan op Dauwpop te zien is, was al een tijdje geen geheim meer. De Hoornse band kondigde onlangs haar comeback aan en bevestigde daarbij ook direct de komst naar Hellendoorn.

De bevestiging van Big2 is wat dat betreft verrassender. Voor de rapper zal Dauwpop namelijk één van de eerste optredens als solo-artiest zijn. Big2 was voorheen onderdeel van de populaire hiphop-act The Opposites en gaat nu dus op eigen kracht proberen om de festivals plat te spelen. Het complete rijtje nieuwe namen is op onderstaande poster te zien.

foto van Dauwpop.

Met de nieuwe toevoegingen begint het affiche van Dauwpop aardig vorm te krijgen. Eerder werden onder meer The Hives, My Baby, Kensington en Triggerfinger bevestigd voor het festival.

Johan

Johan is de Hoornse band rondom zanger en gitarist Jacob de Greeuw. In de periode tussen 1996 en 2009 bracht de band vier studioalbums uit. Met nummers als ‘Day is Done’ en ‘Tumble and Fall’ bereikte Johan een groter publiek. Het succes werd in 2002 bekroond met een Edison in de categorie ‘Beste Groep Nationaal’.

Johan is na een lange rustperiode terug van weggeweest, want op 13 april komt er een nieuw album uit. De band is onder meer te zien op Dauwpop, Motel Mozaique, Vestrock en in diverse Nederlandse clubs.

Dauwpop 2018

Dauwpop vindt normaal gesproken plaats op hemelvaartsdag. In 2018 wordt daar echter een uitzondering op gemaakt: het festival valt dan namelijk op zaterdag 26 mei. Met vijf goed gevulde podia is het festival elk jaar weer een groot succes. Dit jaar zijn onder andere Kensington, The Hives, Triggerfinger en Dotan te bewonderen. Tickets zijn al geruime tijd in de verkoop en gaan over de toonbank voor € 52,-.

Voor een goede impressie van het festival kun je het festivalrapport van afgelopen jaar bekijken. Wil je meer formatie over het festival? Kijk dan op de officiële festivalwebsite.

Dauwpop Logo

Dauwpop 2022

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 26-27 mei 2022
Line-up
Di-rect
De Staat
Editors
Di-rect, De Staat, Editors +71 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.