MS Dockville 2018 maakt komst alt-J bekend

alt-j

MS Dockville in Duitsland heeft een nieuwe naam bekendgemaakt. alt-J geeft komende zomer een optreden  op het festival. 

Dat maakte de organisatie bekend op de website. Eerder kondigde MS Dockville al namen aan als Cigarettes After Sex, Bonobo en Oscar & The Wolf. Alt-J is een grote buitenlandse naam voor het festival, waar ook veel Duitse acts te zien zijn.

Voor alt-J is het optreden zeker niet het eerste festival-optreden wat ze zullen geven in 2018. De band tourt in Juni door Amerika. Dan is het trio onder andere op Firefly festival te zien is. In juli en augustus zet de band de tour voort door Europa. Het drietal staan onder andere op Dour, Latitude en Bilbao BBK Live. Of de band nog een optreden in Nederland zal geven is niet duidelijk. Wél was alt-J vorige zomer nog in de Alpha op Lowlands te bewonderen.

alt-J

Foto: Kamiel Scholten

alt-J brak in 2012 vanuit het niets door met debuutalbum An Awesome Wave, waarvoor ze meteen een Mercury Prize wonnen. In datzelfde jaar was het trio al op Lowlands te zien. Met het tweede album This is All Yours, uit 2014, heeft de band hun geluid nog verder uitgediept. Zo lag op dat album meer de nadruk op langzame opbouw en elektronica. Inmiddels heeft alt-J hun derde album ook al uitgebracht, en zijn ze niet meer weg te denken van de festivals. De band heeft een sterke live-reputatie, met nadruk op een indrukwekkende lichtshow. Tot nu toe geven ze al veel optredens deze zomer, maar het is nog afwachten of er ook eentje in Nederland zal zijn.

MS Dockville

MS Dockville vindt plaats van 17-19 augustus in Hamburg. Het festival heeft een combinatie van muziek en beeldende kunst. Naast de sterke optredens zijn er ook tentoonstellingen te zien. Tot nu toe staan er bands als alt-J, Cigarettes After Sex en Bonobo op de line-up. In voorgaande jaren hebben er acts als Flume, Bastille en Interpol op het affiche gestaan. Een ticket voor het hele weekend kost €104. Een campingticket hierbij kost nog €15 extra. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website.