De organisatie van Roskilde lost vandaag 26 nieuwe namen. Onder andere Nine Inch Nails, My Bloody Valentine, Fever Ray en Dead Cross zijn aan de affiche toegevoegd.

Gisteren maakte Roskilde nog een serie kleine namen bekend. Vandaag onthult het festival naast Nine Inch Nails, My Bloody Valentine, Fever Ray en Dead Cross ook de komst van Black Star, 6LACK, Four Tet, Sampha en Celeste.

26 new acts join the #RF18 line-up

26 new acts ready for Roskilde Festival 2018! Please welcome Nine Inch Nails, Fever Ray, My Bloody Valentine, Black Star and many more. Tickets and line-up at www.roskilde-festival.dk

Geplaatst door Roskilde Festival op Woensdag 28 februari 2018

De nieuwe namen voor het Deense festival voegen zich bij onder meer Eminem, St. Vincent en Gorillaz. Ook Bruno Mars werd al eerder aangekondigd.

Nine Inch Nails

Nine Inch Nails bleef voor enige tijd weg van de Europese festivals. In 2013 was de band voor het laatst in Europa te bewonderen. In dat jaar deed de formatie onder meer Lowlands en Pukkelpop aan. Vorig jaar maakte de band bekend dat er nieuwe muziek in aantocht was. De EP Not The Actual Events werd uitgebracht op 23 december.

Roskilde 2018

Foto: Joeri Swerts/Roskilde 2016

Roskilde is sinds 1971 met een ijzersterke line-up en goedkoop bier een van de grootste Europese muziekfestivals. De acts brengen muziek uit allerlei genres ten gehore. Zo storten diverse rock-, metal-, en hip hop-artiesten hun nummers uit over het festivalterrein, maar wordt er niet teruggedeinsd voor electronica, dance en wereldmuziek. Ieder jaar maken maar liefst 80.000 muziekliefhebbers de tocht naar Denemarken om van dit festival te genieten. Ook leuk om te weten: alle opbrengsten van het festival worden gedoneerd aan het goede doel. Dit jaar vindt het Deense festival plaats van 30 juni tot en met 7 juli.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.