Eminem naar Goffertpark, Roskilde 2018 en meer

3422

Geruchten waren er de afgelopen weken meer dan genoeg, maar nu is daar dan ook de bevestiging. De Amerikaanse festivalshows van Eminem krijgen komende zomer een Europees vervolg op onder andere Roskilde en Openair Frauenfeld. In Nederland betreedt de rapper het podium in het Goffertpark. 

Met onder meer Boston Calling en Coachella was het al duidelijk dat Eminem ook dit jaar op festivals te vinden is. Nu zijn daar dan ook de eerste Europese bevestigingen van de rapper:

De kaartverkoop voor het concert in het Goffertpark begint op 2 februari om 9 uur. Ook vorig jaar was hij al een enkele keer op een Europees festival te zien. In 2017 was de Amerikaan enkel te zien op Reading & Leeds Festival en Glasgow Summer Sessions.

Eminem

Of je hem nu kent van Marshall Bruce Mathers III of onder zijn artiestennamen Eminem of Slim Shady, het draait allemaal om dezelfde man. Afgelopen jaar bracht de rapper een nieuw album uit, daarvoor dropte hij al ‘Campaign Speech’ (een protestsong tegen Donald Trump) en verklapte tegelijkertijd bezig te zijn met een nieuwe plaat. Met het nieuwe album doet de Amerikaan onder meer Coachella, Boston Calling en Bonnaroo aan. In Europa is de superster dus onder andere in het Goffertpark te zien.

Roskilde 2018

Foto: Krists Luhaers

Roskilde is sinds 1971 met een ijzersterke line-up en goedkoop bier, een van de grootste Europese muziekfestivals. De acts brengen muziek uit allerlei genres ten gehore. Zo storten diverse rock-, metal-, en hip hop-artiesten hun nummers uit over het festivalterrein, maar wordt er niet teruggedeinsd voor electronica, dance en wereldmuziek. Ieder jaar maken maar liefst 80.000 muziekliefhebbers de tocht naar Denemarken om van dit festival te genieten. Ook leuk om te weten: alle opbrengsten van het festival worden gedoneerd aan het goede doel. Dit jaar vindt Roskilde plaats van 30 juni tot en met 7 juli.

ROSKILDE TICKETS

Stervende, door de festivalloze zomer. Is het al 2021?