Advertisement

Sigrid en meer voor Roskilde 2018

Foto: Simon Frøsig Christensen/Roskilde

Nieuwe namen voor Roskilde 2018. Het Deense festival onthult de komst van onder meer Sigrid. Ook Stefflon Don verschijnt komende zomer op het festival.

Roskilde maakt niet alleen muzikale acts bekend. Ook diverse straatartiesten en activiste Chelsea Manning werden onthuld door het festival. Het wordt het eerste Europese optreden van Chelsea Manning sinds 2017. Haar campagne staat in het teken van transparantie in de digitale wereld en transgender rechten.

De nieuwe namen voor het Deense festival voegen zich bij onder meer Eminem, St. Vincent en Gorillaz. Ook Bruno Mars werd al eerder aangekondigd.

Roskilde 2018

Foto: Joeri Swerts/Roskilde 2016

Roskilde is sinds 1971 met een ijzersterke line-up en goedkoop bier een van de grootste Europese muziekfestivals. De acts brengen muziek uit allerlei genres ten gehore. Zo storten diverse rock-, metal-, en hip hop-artiesten hun nummers uit over het festivalterrein, maar wordt er niet teruggedeinsd voor electronica, dance en wereldmuziek. Ieder jaar maken maar liefst 80.000 muziekliefhebbers de tocht naar Denemarken om van dit festival te genieten. Ook leuk om te weten: alle opbrengsten van het festival worden gedoneerd aan het goede doel. Dit jaar vindt het Deense festival plaats van 30 juni tot en met 7 juli.

 

Roskilde Festival Logo

Roskilde Festival 2024

Locatie
Denemarken
Roskilde, Denemarken
Datum 3-6 juli 2024
Line-up
SZA
Doja Cat
Skrillex
SZA, Doja Cat, Skrillex +64 meer
Tickets Kopen