Queen & Adam Lambert in de zomer naar Nederland

Queen & Adam Lambert zullen komende zomer in Nederland te bewonderen zijn. Afgelopen november stond de band ook al in Nederland. Toen waren ze te zien in de Ziggo Dome. 

Eerder deze maand maakte de band op hun website al bekend dat ze in de zomer op tournee gaan. Tot nu toe zijn alleen shows in Duitsland, België en Italië bevestigd. Wel maakte gitarist Brian May bekend dat de tour door meer landen zal gaan dan slechts deze twee. “The almost unanimous reaction to our last round of dates in Europe was this is absolutely the best production we’ve ever mounted. There has been a great demand for us to go back and cover the cities we missed!”, Aldus May.

De band zal dus niet te zien zijn in steden waar ze afgelopen tour al stonden. De band stond in november dus al in de Ziggo Dome, waardoor Amsterdam al af valt. Wél is onder andere de GelreDome een kanshebber, maar daarnaast past ook Pinkpop in het schema. Zo vindt Pinkpop plaats op 15 t/m 17 juni, terwijl Queen & Adam Lambert op 13 en 19 juni in Duitsland te vinden is.

Inmiddels is er ook al een show in België aangekondigd: Op 29 juni staat de band in Sportpaleis in Antwerpen. Ook een Nederlandse show is al aangekondigd. Met het optreden in Ahoy, Rotterdam wordt de kans op een Pinkpop-show erg klein.

Queen & Adam Lambert

https://www.youtube.com/watch?v=GEBhpiT-V4g

Queen werd opgericht in 1970, maar brak pas echt door in 1974. In dat jaar bracht de band het album Sheer Heart Attack uit, een jaar later volgde A Night at the Opera. Op dit album zijn onder andere hits als ‘Killer Queen’ en ‘Bohemian Rhapsody’ te vinden. In de jaren die hierop volgden werd Queen één van de grootste rockbands ter wereld. Een hoogtepunt van de band is het Live Aid-concert in 1985, wat volgens velen het beste optreden ooit is. In 1991 kwam er echter een tragisch nieuws van de band; Freddie Mercury overleed aan de gevolgen van HIV. Queen was lange tijd niet meer live te zien, en in 1997 stapte bassist John Deacon uit de band. Sinds 2011 staat Queen weer op de planken, en wel met Adam Lambert aan hun zijde. Queen & Adam Lambert waren in november nog in Nederland, maar we mogen nu dus ook uitkijken naar een zomers optreden van de band.