TRNSMT 2018 komt met Queen + Adam Lambert

De laatste headliner van TRNSMT 2018 is bekend. Het Schotse festival kondigt de komst aan van Queen + Adam Lambert voor de vrijdag van het festival.

Niet alleen de legendarische band Queen staat op het affiche voor de vierde dag van TRNSMT. Ook Texas, The Darkness en The Temperance Movement zijn op 6 juli in Glasgow te bewonderen. De nieuwe namen voegen zich bij eerder bekendgemaakte headliners Arctic Monkeys, Stereophonics, Liam Gallagher en The Killers.

Queen & Adam Lambert

Queen werd opgericht in 1970, maar brak pas echt door in 1974. In dat jaar bracht de band het album Sheer Heart Attack uit, een jaar later volgde A Night at the Opera. Op dit album zijn onder andere hits als ‘Killer Queen’ en ‘Bohemian Rhapsody’ te vinden. In de jaren die hierop volgden werd Queen één van de grootste rockbands ter wereld. Een hoogtepunt van de band is het Live Aid-concert in 1985, wat volgens velen het beste optreden ooit is.

In 1991 kwam er echter een tragisch nieuws van de band; Freddie Mercury overleed aan de gevolgen van HIV. Queen was lange tijd niet meer live te zien en in 1997 stapte bassist John Deacon uit de band. Sinds 2011 staat Queen weer op de planken, en wel met Adam Lambert aan hun zijde. Queen & Adam Lambert waren in november nog in Nederland. Nu mogen we dus ook uitkijken naar een zomers optreden van de band.

TRNSMT Festival 2018

Foto: Ryan Johnston

In 2017 vond de eerste editie van TRNSMT Festival plaats in het Glasgow Green-park. Het festival kwam als vervanger van het T in the Park festival, dat al sinds 1994 bestond. Met acts als Radiohead, Kasabian en Biffy Clyro was het een enorm succes, aangezien er zo’n 120.000 bezoekers op af kwamen. Het festival wordt in 2018 verder uitgebreid door de toevoeging van een tweede weekend. Het Schotse festival wordt komend jaar gehouden van 29 juni t/m 1 juli en op 6 en 8 juli. Voor meer informatie ga je naar de website van het festival.

TRNSMT Logo

TRNSMT 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Glasgow, Verenigd Koninkrijk
Datum 12-14 juli 2024
Tickets Kopen