Radiohead hoogstwaarschijnlijk niet op Europese festivals in 2018

radiohead persfoto

In een post op Instagram geeft de band aan dat ze in juli en augustus in Noord-Amerika touren. De kans dat Radiohead deze zomer in Europa gaat optreden wordt hiermee erg klein.

Vorig jaar was er geen houden aan de hype rond Radiohead; ze speelden festivalweides over heel Europa helemaal plat. In Nederland en België waren ze te zien op Best Kept Secret en Rock Werchter.

Dit jaar is het de beurt aan de Verenigde Staten en Canada om de Britse band in de zomer aan het werk te zien. Op de planning staan onder andere drie optredens in het legendarische Madison Square Garden in New York, en twee in het Bell Centre van Montreal. In het voorjaar staan ze op enkele Zuid-Amerikaanse festivals.

Tel daarbij op dat de band flink in de weer lijkt te zijn met een gloednieuw album én de bandleden zich dit jaar voornamelijk richten op solowerk, en een optreden in Europa lijkt wel erg ver weg.

Voor wie toch een beetje Radiohead-ervaring wil opdoen is er ook goed nieuws. Thom Yorke is solo te zien op het Spaanse Sonar.

Radiohead

Bron: Best Kept Secret

Radiohead is één van de meest vernieuwende, alternatieve bands. De band ontstaat wanneer Thom Yorke, Ed O’Brien, Phil Selway, Jonny Greenwood en Colin Greenwood elkaar in 1985 ontmoetten op school. In 1993 leveren ze debuutalbum Pablo Honey af. Vele hits als ‘Creep’, ‘Street Spirit’ en ‘Karma Police’ volgen.

In 2017 deden de heren naar aanleiding van het uitkomen van het album A Moon Shaped Pool een festivaltour. De band was onder andere te zien op Best Kept Secret en Rock Werchter. Het optreden op Best Kept Secret kun je hier terug zien!