5 dingen die we verwachten van Nothing But Thieves op Paaspop 2018

Photo by Washington Square Music

Nothing But Thieves is een rijzende ster in festivalland. Op Paaspop 2018 staat de band zelfs al in de hogere regionen van het affiche. Dat belooft wat voor hun show in Schijndel komende zondag. Om alvast in de stemming te komen, zetten we al 5 zekerheden voor je op een rijtje. 

1. Een verrassende setlist

https://www.youtube.com/watch?v=C2wvjzD7HnI

Paaspop 2018 is voor Nothing But Thieves het eerste festivaloptreden van dit seizoen. We zullen ongetwijfeld de grootste hits van hun twee studioalbums Nothing But Thieves en Broken Machine voorgeschoteld krijgen, maar daarmee is de kous nog niet af. Gitarist en toetsenist Dominic Craik laat in een interview met Festileaks weten dat er nog elke dag druk geschaafd wordt aan de setlist tijdens de repetities. Ook weet hij te vertellen dat de band op Paaspop een cover zal spelen van één van hun favoriete artiesten. Tijdens de afgelopen zaaltournee kwamen onder andere covers van Tom Petty, Pixies en Nina Simone voorbij. Welke verrassing zouden de Britten volgende week voor ons in petto hebben?

2. Spektakel op het podium

Bereid je netvlies voor op de nodige strelingen. In hetzelfde interview meldt Craik namelijk dat ze flink geïnvesteerd hebben in wat showelementen. De Thieves willen natuurlijk graag goed uit de verf komen. Zeker nu ze voor het eerst zo hoog op een festivalaffiche staan. Verwacht confetti, confetti en nog eens confetti!

3. Moshpits en vreugdedansjes

De ervaring leert dat Nothing But Thieves in Nederland al-tijd de tent op zijn kop zet. Afgelopen november lieten de mannen uit Southend-on-Sea bijvoorbeeld AFAS Live nog op zijn grondvesten schudden. Vooral bij opzwepende nummers als ‘I Was Just A Kid’ en ‘Amsterdam’ ontkomt niemand aan die kolkende, feestende mensenmassa.

4. Duizelingwekkende uithalen die ook jouw stembanden op de proef stellen

Het is een bijzondere verschijning, die Conor Mason. Hoe kan uit zo’n mannetje nou zo’n krachtig geluid komen?! Menig zangeres heeft de grootste moeite om de hoge noten van de leadzanger te evenaren, maar voor hem lijkt het allemaal peanuts. Misschien is het een goed idee om jouw eigen stem vast flink te smeren voordat het optreden begint. Dat praatapparaat krijgt het namelijk zwaar te verduren tijdens de show!

5. De fans zijn niet te stoppen

In korte tijd heeft Nothing But Thieves een enorme schare aan trouwe fans opgebouwd die dag en nacht met hun idolen in de weer zijn. Op Twitter ontstaan levendige discussies tussen volgers. Deze Thievers wagen zich op dit moment zelfs aan een heuse ‘NBT Bracket Challenge’, waarbij ze hun favoriete nummer van de band kiezen. Op Paaspop klonteren de Nederlandse fanboys en -girls waarschijnlijk ook al vroeg samen om hun plekje voor het podium te claimen. Wees er dus vroeg bij op zondagavond om 19:45 in de Apollo en geniet van een weergaloze rockshow!

Paaspop 2018

Paaspop
Foto: Mike Breeuwer (Paaspop 2017)

Paaspop 2018 vindt plaats van 30 maart tot en met 1 april in het Brabantse Schijndel. Onder meer The Bloody BeetrootsBastille en Iggy Pop staan aankomende editie op het festival. Afgelopen editie waren Doe Maar, Anouk en Kensington de grote namen. Zoals altijd is er op het festival van alles te beleven. Check daarom ons Festivalrapport van 2017 voor een goede sfeerimpressie.

De kaartverkoop voor Paaspop 2018 is nog in volle gang. Voor € 119,-  ben je drie dagen van de partij. Dagtickets beginnen bij een prijs van € 59,-. De dagindeling van het festival is inmiddels ook al bekend en te vinden op de website.

Nothing But Thieves

Foto: Kamiel Scholten

Nothing But Thieves is een alternatieve rockband uit het Britse Southend-on-Sea. De band bestaat uit Conor Mason (zang en leadgitaar), Joe Langridge-Brown (gitaar), Dominic Craik (keyboard en gitaar), Philip Blake (basgitaar) en James Price (drums). Na de oprichting in 2012 werd in 2013 het eerste succes geboekt met debuutsingle ‘Itch’. Debuutalbum Nothing But Thieves kwam uit op 16 oktober 2015. Naast ‘Itch’ zijn ook hits als ‘Wake Up Call’ en ‘Trip Switch’ hierop te vinden.

Paaspop Logo

Paaspop 2025

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 18-20 april 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen