Down The Rabbit Hole

Down The Rabbit Hole

Down The Rabbit Hole. Volgens Mojo het kleine broertje van Lowlands, voor het publiek de directe concurrent van Best Kept Secret. Voor het eerst in 2014 georganiseerd door dezelfde mensen van de Lowlands organisatie. De organisatie is ruim drie jaar bezig geweest met het rondkrijgen van een nachtvergunning en het vinden van een geschikte locatie. En dat allemaal om een gat in de Nederlandse festivalkalender te kunnen vullen: het begin van de zomer.

Down The Rabbit Hole is geen doorsnee pop- of rockfestival. In alle communicatie en aankleding wordt er een beroep gedaan op je fantasie. Je bent Alice en je staat op het punt de sprong in het konijnengat te wagen. Het verhaal wordt ver doorgevoerd. Zo kent het Beuningse festival drie podia voor de muziekprogrammering en zijn deze allen naar konijnenrassen vernoemd: de Hotot, de Fuzzy  Lop en de Teddy Widder.

De drie podia zijn ondergebracht in tenten. Volgens Van Eerdenburg is dit een bewuste keuze: “Ja, ik hou van tentenfestivals. Binnen in een tent is de sfeer en beleving toch anders dan op een open veld. Er is meer interactie tussen publiek en artiest. Het geluid is beter. Het licht komt beter tot zijn recht. Het is ook een bewuste keuze met het oog op het weer: Als het regent kun je binnen staan en als er teveel zon is ook.”

De aftrap in 2014 trok een schamele 10.000 bezoekers. Net boven de ‘kritische ondergrens van 7000 à 8000′ dus de organisatie kon ermee leven. De tweede editie kende een groei van 50%: 15.000 festivalgangers wisten de weg naar De Groene Heuvels te vinden. Ook ging het festival er vandoor met de European Festival Award voor Best New Festival. 2015 was een goed jaar. Voor de editie in 2016 werden bijna 20.000 kaarten verkocht. Alles lijkt volgens plan te verlopen en dat is mooi want de ambitie is groot. Down The Rabbit Hole moet, met behulp van een 40-jarenplan, een blijvende waarde worden voor zo’n 35.000 bezoekers.

Het weekender festival wordt in 2016 voor de derde maal georganiseerd, wederom op locatie De Groene Heuvels, Beuningen. Down The Rabbit Hole 2016 vindt plaats in een weekend vol festivalgeweld: Glastonbury, Tinderbox, Hurricane & Southside én Roskilde vinden tegelijk plaats. Gaat het dit jonge festival lukken om tussen festivalgiganten een mooie line-up op te zetten?

Alle nieuws, geruchten en bevestigingen aangaande Down The Rabbit Hole kun je hier op deze pagina lezen. Check echter ook zeker ons forum voor het laatste nieuws en geruchten.